Anne yüreği yanıyor: 'O hastanenin kapatılmasını istiyoruz!
-
Gaziantep'te 3 yıl önce geçirdiği trafik kazası sonrası tedavi gördüğü Özel Bossan Hastanesi'nde vurulan şüpheli bir iğneyle hayatını kaybeden Abdurrezzak Baysal'ın ailesi, adalet arayışını sürdürüyor. Duruşma sonrası açıklamalarda bulunan acılı anne Rabia Baysal, "Hastanenin kapatılmasını istiyoruz. Olayı gerçekleştiren hemşire neden hala görevini yapıyor?" diyerek yüreğindeki acıyı dile getirdi.
-
Olayın 8. duruşması Gaziantep 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Maktulün ailesi ve avukatlarının hazır bulunduğu duruşmada, anne Rabia Baysal, "Bu kişinin tutuklanmasını istiyorum. 4 yıldır adliye kapılarındayım. Hastanenin kapatılmasını istiyorum. Katilimiz hala dışarıda serbest dolaşıyor." ifadeleriyle tepkisini dile getirdi. Hastaneden veya karşı taraftan kimsenin gelip özür dilemediğini belirten Baysal, "Tek isteğim, katilin yakalanıp tutuklanmasıdır. Onu görüp adaletin yerini bulduğunu bilmek istiyorum ki içim rahat etsin." dedi. Sürecin uzamasından duyduğu rahatsızlığı dile getiren Baysal, artık belirsizliğin sona ermesini ve sorumluların ortaya çıkarılmasını talep etti.
-
Teyze Nazmiye Tunç da olayın ilk günden beri ortada olduğunu belirterek, sürecin neden bu kadar uzadığını anlamakta güçlük çektiğini söyledi. "Gerçekler bu kadar açıkken, yapılanın bilinçli olduğu ortadayken ilgili hemşirenin hala dışarıda olmasını kabul edemiyorum." diyen Tunç, "Böyle bir durumda nasıl görevine devam edebildiğini anlamıyoruz. Yetkililerden tek beklentimiz, sorumluların tutuklanması ve adaletin sağlanmasıdır." şeklinde konuştu. Mahkemeye gelip sürekli erteleme kararlarıyla karşılaşmanın kendilerini daha da perişan ettiğini vurgulayan Tunç, özellikle o hemşireyi dışarıda görmenin kendilerini daha çok yaraladığını ifade etti.








