Antalya cinayet davasında tanıklar konuştu: 'Oğlumu 6 kişi öldürdü'
-
Antalya'da 26 yaşındaki Seyit Muhammet Talay'ın eski kız arkadaşının evinin önünde bıçaklanarak öldürülmesine ilişkin davada tanıklar dinlendi. Mahkeme, tutuklu sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.
-
Olay, 25 Aralık 2024'te Aksu ilçesi Pınarlı Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, Seyit Muhammet Talay, bir süre önce ayrıldığı kız arkadaşı A.S.'nin evinin yakınında aracında beklerken, A.S.'nin babası Ömer S. ve yakınlarıyla tartışmaya başladı. Kısa sürede kavgaya dönüşen olayda Talay karnından bıçaklanarak ağır yaralandı ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Baba Ömer S. tutuklanırken, diğer şüpheliler serbest bırakıldı. Cep telefonu görüntüleri, sanıkların Talay'ı 'evin önünden geçmemesi' konusunda uyardıklarını ve tartışmanın namus meselesine dönüştüğünü gösteriyor. Antalya 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın beşinci celsesinde sanıklar, katılan taraf ve tanıklar dinlendi.
-
Tanık S.E., olaydan önce de sanıkların maktule saldırdığını ve darp ettiklerini belirterek, "4 Kasım 2024’te Ömer S. ve ailesi Seyit’in yolunu kesip darbetti" dedi. Tanık, ilk olayda da maktulün darbedildiğini ve bıçaklı saldırı girişiminin olduğunu ancak polis geldiği için engellendiğini anlattı. Hatta olaydan sonra maktulün annesinin şikayetçi olduğu ancak sanıkların şikayeti geri çektirdiği iddia edildi. Tanık ayrıca, maktulün eski kız arkadaşı A.S.'nin intihara teşebbüs ettiğini ve ardından maktulü zehirlemeye çalıştığını da öne sürdü. Maktulün annesi Sevim Talay ise "Benim çocuğumu 6 kişi öldürdü. Güçlü bir çocuktu, bir kişiyle olmaz. Önce beynine vuruldu, sonra arabadan indirildi. Kontağı bile kapatılmamış. Vahşice katledildi. 10 aydır adalet bekliyorum, bu olay tasarlanmış" diyerek acısını dile getirdi.
-
Tutuklu sanık Ömer S., tanıkların doğru söylemediğini belirterek, olayın spontane geliştiğini savundu. Daha önceki kavgada araya girdiklerini ve kendi aralarında tartıştıklarını iddia etti. Tutuksuz sanık A.S. ise telefonunun bozuk olduğunu ve bu yüzden inceleme yapılamadığını söyledi. Katılan tarafın avukatları ise tüm sanıkların tutuklanmasını talep ederek, kamera kayıtlarının eksik toplandığını ve olayın planlı olduğunu savundu. WhatsApp kayıtlarında A.S.'nin maktule "Evinin önünden geçerken dikkat et" dediği mesajların da planlılığı gösterdiğini belirttiler. Sanık avukatları ise tanık beyanlarının duyuma dayalı olduğunu ve maddi gerçeğe ulaşılmak istendiğini ifade etti. Mahkeme, eksik delillerin toplanmasına ve kayıtların incelenmesine karar vererek duruşmayı 18 Aralık'a erteledi.








