Antalya'da alevler kısa sürede söndürüldü: Kapuz Kanyonu'nda orman yangını kontrol altında
-
Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde, Aşağıkaraman Mahallesi'nde ormanlık alanda çıkan yangın, ekiplerin hızlı ve koordineli müdahalesiyle büyümeden kontrol altına alındı. Yangının yarattığı dumanlar, bölge halkında endişeye yol açtı.
-
Saat 10.30 sularında Kapuz Kanyonu yakınlarındaki ormanlık alanda bilinmeyen bir sebeple başlayan yangın, etkili olan rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayıldı. Dumanları fark eden duyarlı vatandaşların durumu bildirmesi üzerine, Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ile Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı ekipler derhal olay yerine sevk edildi. Arazözler ve itfaiye araçları karadan müdahale ederken, bir yangın söndürme helikopteri de havadan destek sağlayarak alevlerin yayılmasını engellemek için yoğun çaba gösterdi.
-
Yapılan yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alınmayı başardı. Ekipler, alevlerin tamamen sönmesi ve olası bir yeniden alevlenme riskini ortadan kaldırmak için söndürme çalışmalarına devam ediyor. Olayda can kaybı veya yaralanma yaşanmaması teselli kaynağı olurken, ormanlık alanın gördüğü zarar ise henüz netlik kazanmadı.








