Antalya'da deniz kahverengiye büründü, turistler sahili terk etti
-
Antalya'nın Manavgat ilçesinde, turizm açısından önemli bir nokta olan Evrenseki Sahili, Gömeçli Deresi'nden aktığı iddia edilen atık sular nedeniyle kahverengiye döndü.
-
Manavgat Kaymakamı Adil Karataş, durumu tespit ettiklerini ve gerekli işlemlerin yapılacağını açıkladı. Evrenseki sahilinde denizin maviden kahverengiye dönüşmesi, bölgedeki otellerde kalan turistlerin sahili tamamen boşaltmasına sebep oldu. Turistlerin, denize girmekten kaçınmasının yanı sıra bazıları acentalarına şikayette bulundu.
-
Sahilde su sporları işletmeciliği yapan Ercan İşbilir, öğle saatlerinde normal giden her şeyin birden bire dereden gelen suyla değiştiğini ifade etti. İşbilir, “Derenin yukarısındaki işletmelerden kanalizasyon sızıntısı olduğuna inanıyoruz. Sahilde bir tane bile turist denize girmiyor. Yetkili mercilere durumu bildirdik ve sorunun en kısa sürede çözüleceğine inanıyoruz” dedi. Evrenseki Mahalle Muhtarı Hasan Kaya ise deredeki atık suların, bölgelerinde bulunan hayvan çiftliklerinden geldiğini düşündüklerini belirtti.
-
-
-








