Antalya'da Ramazan coşkusu: Etkinlikler ve ikramlarla dolu bir ay

  • Antalya'da Ramazan coşkusu: Etkinlikler ve ikramlarla dolu bir ay 0

    Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin geleneksel Ramazan etkinlikleri, bu yıl da Antalyalılar tarafından büyük bir coşkuyla karşılandı. 11 Ayın Sultanı'na yakışır bir atmosferde düzenlenen sosyal ve kültürel programlar, Ramazan ayının manevi atmosferini zenginleştirdi.

  • Antalya'da Ramazan coşkusu: Etkinlikler ve ikramlarla dolu bir ay 1

    Büyükşehir Belediyesi Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı'nın özenle hazırladığı etkinlikler, Cam Piramit Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşti. Konserler, Hacivat-Karagöz gösterileri, meddah sohbetleri, tasavvuf müziği dinletileri ve unutulmaz hemşehri geceleriyle Antalyalılara dolu dolu Ramazan akşamları yaşatıldı.

  • Antalya'da Ramazan coşkusu: Etkinlikler ve ikramlarla dolu bir ay 2

    Etkinlikler kapsamında düzenlenen hemşehri geceleri, farklı yörelerden vatandaşları bir araya getirerek memleket hasretini giderme fırsatı sundu. Çocukların büyük ilgi gösterdiği Hacivat ve Karagöz gösterileri ise nostaljik anlara sahne oldu. Ayrıca Kur'an-ı Kerim tilaveti ve sema gösterileriyle Ramazan'ın ruhu derinlemesine hissedildi.

  • Antalya'da Ramazan coşkusu: Etkinlikler ve ikramlarla dolu bir ay 3

    Cam Piramit'te kurulan Ramazan Çarşısı, ziyaretçilere alışverişten yeme içmeye kadar geniş bir yelpazede hizmet sunarken, Mobil Aşevi tırı ise her gün farklı mahallelerde 1000 kişiye sıcak yemek ikramında bulunarak dayanışma kültürünün en güzel örneklerinden birini sergiledi.

  • Antalya'da Ramazan coşkusu: Etkinlikler ve ikramlarla dolu bir ay 4

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.