Artvin yeşile bürünüyor: 2026 hedefi 750 bin fidan!
-
Artvin'de Orman Haftası vesilesiyle düzenlenen bir fidan dikim etkinliğinde, 2026 yılı sonuna kadar tam 750 bin fidanın toprakla buluşturulması hedefleniyor. Bu anlamlı etkinlik, "Yarınlara nefes olmak" sloganıyla Zeytinlik köyü mevkiinde Orman Bölge Müdürlüğü tarafından organize edildi.
-
Etkinliğe katılan Artvin Valisi Dr. Turan Ergün, Türkiye'nin endemik bitki türleri açısından ne kadar zengin bir coğrafyaya sahip olduğunu ve Artvin'in de bu zenginlikleriyle öne çıktığını vurguladı. Vali Ergün, Artvin'in milli parkları, tabiat alanları, gölleri ve Türkiye'de yalnızca burada bulunan Macahel Biyosfer Rezerv Alanı ile adeta bir doğa cenneti olduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde yürütülen ağaçlandırma çalışmaları sayesinde Türkiye'nin dünyada en çok ağaçlandıran ülkeler arasında yer aldığını hatırlattı.
-
Vali Ergün, "Cennet vatanımızın en yeşil illerinden biri olan Artvin’imizde 2025 yılında 260 bin adet fidanı toprakla buluşturduk. 2026 yılı içerisinde ise hedefimiz 750 bin adet fidanı toprakla buluşturarak yeşil varlığımızı daha da güçlendirmektir" diyerek hedeflerini açıkladı. Konuşmaların ardından Vali Ergün, kurum amirleri, öğrenciler ve vatandaşlarla birlikte alanda fidan dikimi gerçekleştirdi.
-
-








