Avrupa'ya dolandırıcılık yapan şebeke çökertildi: 5 tutuklama
-
Antalya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Avrupa ülkelerinde yaşayan yabancı uyruklu şahısları hedef alan bir dolandırıcılık şebekesine yönelik önemli bir operasyon gerçekleştirdi.
-
Operasyonda yakalanan 13 şüpheliden 5'i tutuklandı. Şebekenin, yabancı uyruklu kişilere dijital mektup, WhatsApp görüşmeleri gibi yöntemlerle ulaşarak, "hediye kazandınız", "üyelik borcunuz bulunmaktadır" gibi yanıltıcı beyanlarla mağdurları dolandırdığı belirlendi. Yapılan araştırmalar, şüphelilerin 51 milyon 500 bin TL değerinde 7 taşınmaz ve 12 taşınır mal varlığına el konulduğunu ortaya koydu.
-
İlgili birimlerin yaptığı incelemelerde, dolandırıcılık yoluyla elde edilen gelirlerin izlerini kaybettirmek amacıyla çeşitli yöntemlerle dönüştürüldüğü tespit edildi. Toplamda 4 milyon 500 bin euro değerinde malvarlığı mağduriyetinin olduğu belirlendi. Yapılan eş zamanlı operasyonlarda, suçta kullanılan ruhsatsız silahlar ve yüksek miktarda para ile dijital materyallere el konuldu. Yakalanan 13 şüpheliden 3'ü serbest bırakılırken, 5'i tutuklandı ve 4'ü hakkında adli kontrol kararı uygulandı.
-








