Bakan Fidan, Trump'ın Barış Kurulu'nu duyurdu: "Görüşleri uyumlaştırma çabası

  • Bakan Fidan, Trump'ın Barış Kurulu'nu duyurdu:

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Başkanı Donald Trump'ın öncülüğünde kurulan ve İsviçre'nin Davos kasabasında kuruluş sözleşmesi imzalanan Barış Kurulu hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Fidan, bu kurulun, farklı ülkelerin görüşlerini uyumlaştırmaya çalıştığı, kolay olmayan diplomatik bir mücadele alanını temsil ettiğini belirtti.

  • Bakan Fidan, Trump'ın Barış Kurulu'nu duyurdu:

    Dünya Ekonomik Forumu (WEF) kapsamında İsviçre'nin Davos kentinde gerçekleştirilen törende, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı temsil eden Bakan Fidan, Barış Kurulu'nun kuruluş sözleşmesini imzaladı. İmza töreninin ardından basın mensuplarına konuşan Fidan, "Alanda olan kavganın artık müzakere masasına taşındığına şahit oluyoruz" dedi. Ayrıca, Gazze'deki durumun durdurulması için yoğun çaba sarf edildiğini vurguladı.

  • Bakan Fidan, Trump'ın Barış Kurulu'nu duyurdu:

    Bakan Fidan, Barış Kurulu'nun ilk dar toplantısını gerçekleştirdiğini ve özellikle insani yardımların ulaştırılması ile Filistinli komitenin icraatları gibi somut konuların masaya yatırıldığını aktardı. Suriye'nin bütünlüğünün Türkiye için önemine değinen Fidan, ülkenin parçalanmadan, birliğin korunarak terörün durdurulması ve mültecilerin geri dönüşünün sağlanması gerektiğini ifade etti. Ayrıca, Suriye'deki Kürtler, Aleviler, Yezidiler ve Türkmenler başta olmak üzere tüm etnik grupların kimliklerinin korunarak Suriye vatandaşlığı altında birleşmesinin bölge barışı için kritik olduğunu belirtti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.