Bakan Göktaş açıkladı: 540 bin aileye maddi destek ulaştı!
-
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye genelinde 540 bin aileye yönelik önemli desteklerin sağlandığını duyurdu. Bakan Göktaş, kadın, çocuk, engelli ve yaşlılar başta olmak üzere ihtiyaç sahibi her birey için aile odaklı hizmetlerin geliştirildiğini belirtti.
-
AK Parti Tekirdağ İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katılan Bakan Göktaş, son 23 yılda sosyal hizmetler ve sosyal politikalar alanında büyük bir dönüşüm yaşandığını vurguladı. Tekirdağ'a özel olarak 9,5 milyar liralık destek sağlandığını aktaran Göktaş, ülkenin genelindeki gelişimlere de dikkat çekti. Yollardan hastanelere, okullardan savunma sanayisine kadar pek çok alanda atılımlar yapıldığını ve Türkiye'nin savunma sanayinde ihracat yapan ilk 10 ülke arasına girdiğini söyledi.
-
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde hayata geçirilen pek çok projenin "yapılamaz" denilenleri başardığını ifade eden Göktaş, vatandaş odaklı çalışmaları her zaman önceliklendirdiklerini dile getirdi. 1994'ten bu yana süregelen insan odaklı anlayışın bir sonucu olarak, engelli bireylerin evlerinde saklandığı dönemlerden güçlü sosyal politikaların uygulandığı bir yapıya gelindiğini belirtti. Engelli vatandaşlara yönelik evde bakım yardımının da bu anlayışın bir ürünü olduğunu söyleyen Göktaş, şu anda Türkiye genelinde 540 bin aileye destek sağlandığını açıkladı. İhtiyaç sahiplerine 58 farklı sosyal yardım kalemiyle destek olunduğunu ve geçmişte aylar süren başvuru süreçlerinin artık e-devlet üzerinden dakikalar içinde tamamlanabildiğini de ekledi. Ekonomik daralmalarda sosyal desteklerin ilk kısılan alanlar olduğunu ancak Türkiye'de Cumhurbaşkanı'nın her zaman milletin önceliklendirildiğini vurguladı. 2024'ün "Aile yılı" ilan edilmesine de değinen Bakan Göktaş, teşkilatın ilk günkü heyecanını koruduğunu ve vatandaşın halini soran bir yapıda olduklarını belirterek katılımcılara teşekkür etti.
-
-








