Bakan Kurum duyurdu: 7 milyon vatandaş TOKİ'nin sağlam konutlarına kavuştu
-
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Türkiye genelinde hayata geçirilen sosyal konut projeleriyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum, "Bugüne kadar 81 ilimizde 7 milyona yakın vatandaşımızı sosyal konutlarla afetlere karşı sağlam konutlarına kavuşturduk" diyerek, bu projelerin önemini vurguladı.
-
TOKİ'nin Türkiye'nin en büyük şantiyelerinden biri haline gelen Malatya İkizce Mahallesi'nde, afet konutlarının yanı sıra İlk Evim-250 Bin Sosyal Konut Projesi kapsamındaki sosyal konutlar da tamamlandı. Bölgede hem depremzedelerin barınma ihtiyacını karşılamak hem de vatandaşların güvenli konutlara erişimini sağlamak amacıyla çalışmalar hız kesmeden sürdürüldü. Malatya'nın Yeşilyurt ilçesine bağlı İkizce Mahallesi'nde tamamlanan bin 160 sosyal konutun hak sahiplerine teslim edilmeye başlanmasıyla birlikte, birçok aile yeni yuvalarına kavuştu. Bu kapsamda, Dönmez çifti de İlk Evim Projesi ile yeni evlerine yerleşti.
-
Bakan Kurum, sosyal medya hesabından yeni evlerine yerleşen Dönmez çiftinin görüntülerini paylaşarak, Hanım Dönmez'in "Evimiz var, her şeyimiz var. Çünkü başımızda devletimiz var" sözlerine yer verdi. Bakan Kurum, bu sözlerle hem devletin vatandaşlara sunduğu imkanları hem de vatandaşların devlete olan güvenini bir kez daha dile getirdi. Emekli Mahmut Dönmez ise deprem sonrası yaşadıkları zorluklara rağmen devletin hızlı bir şekilde konutları tamamlayıp teslim etmesinin kendileri için büyük bir sürpriz olduğunu belirterek, "Depremden sonra Malatya’mız İkizce’de yeniden doğdu. Yeniden bir şehir, yeniden bir Malatya oldu. Bütün her şeyini dört dörtlük vermiş. Güneş enerji sistemimiz dahi var" şeklinde konuştu. Hanım Dönmez de ev sahibi olmanın mutluluğunu dile getirerek, "Çoluğumuzla çocuğumuzla mutlu, huzurlu, rahat, geniş oturuyoruz. Allah yapandan da yaptırandan da razı olsun. Devletimiz bize verdi çok şükür" dedi.








