Bakan Tekin: Eğitimde hızlı değişime ayak uydurmalıyız
-
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Erzurum Milli Eğitim Akademisi'nde öğretmen adaylarıyla bir araya geldi. Eğitim sistemindeki hızlı değişimlere dikkat çeken Tekin, öğretmen yetiştirme sürecinde adım atmamanın sonuçlarının ağır olabileceğini vurguladı.
-
Bakan Tekin, öğretmenlerin sadece bilgi aktaran kişiler olmadığını, aynı zamanda karakter inşa eden ve gençlerin dünyaya bakışını şekillendiren rehberler olduğunu belirtti. Tekin, öğretmen adaylarına hitap ederken, “Bugün attığınız her adım, yarının bilim insanları ve sanatçıları üzerinde etkili olacak” dedi.
-
Erzurum’daki Hizmet İçi Eğitim Merkezi'nin, öğretmenlerin uygulama alanı olacağını söyleyen Tekin, burada 502 öğretmen adayının eğitim aldığını açıkladı. Eğitim sisteminin hem fiziki hem de teknolojik altyapısını geliştirmek gerektiğinin altını çizen Bakan Tekin, eğitim müfredatlarının sürekli güncellenmesinin önemine değindi. “Hayatın çok hızlı değiştiği bir dönemdeyiz, bu nedenle öğretmen yetiştirme süreçlerimizi de buna göre yapılandırmalıyız” diye ekledi.
-
-








