Bakan Tekin: Maarif Modeli milli birliğimizin teminatıdır

  • Bakan Tekin: Maarif Modeli milli birliğimizin teminatıdır 0

    Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Horasan Erenleri Dergahı Cemevi'nin açılış töreninde yaptığı konuşmada eğitimde milli birlik vurgusu yaparak Maarif Modeli'nin önemini anlattı. Bakan Tekin, "Milli Eğitim Bakanlığı olarak ana misyonumuz, Anadolu'nun özünden doğan milli birlik ve beraberliği yaşatmak, gelecek kuşaklara kenetlenmiş bir Türk milleti olarak aktarabilmektir" dedi.

  • Bakan Tekin: Maarif Modeli milli birliğimizin teminatıdır 1

    Bakan Tekin, uzun yıllar test odaklı hale gelen sistemin asli işlevinin unutulduğunu belirterek, "Biz, barışın, adaletin ve insanlığın ortak değerlerini merkeze alan bir müfredatla ilerliyoruz. Bu kapsamda Alevi-Bektaşi kültürü ve inançlarını da müfredatımıza dahil ettik. Çocuklarımız bu değerleri öğrenerek büyüyecek" ifadelerini kullandı. Ayrıca ders kitaplarında 'Orta Asya' yerine 'Türkistan' ifadesinin kullanılmasını sağladıklarını da belirtti.

  • Bakan Tekin: Maarif Modeli milli birliğimizin teminatıdır 2

    Cumhur İttifakı'nın birlik ruhuna da değinen Bakan Tekin, "Cumhur İttifakı bu coğrafyanın sigortasıdır. Bu birliktelik Anadolu'nun irfanı ve kültürüyle yoğrulmuştur" dedi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım ise "Bu eserin sahibi Cumhur İttifakı'dır. Cemevimizi Alevi-Bektaşi toplumuna armağan ediyoruz" şeklinde konuştu. Nevşehir Valisi Ali Fidan da Hacıbektaş Veli'nin hoşgörü, sevgi ve kardeşlik mirasına dikkat çekerek bu dergahın Türk milletinin inanç zenginliğinin sembolü olacağını ifade etti.

  • Bakan Tekin: Maarif Modeli milli birliğimizin teminatıdır 3

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.