Bandırma'da miniklere 'sağlıklı yaşam' şifresi verildi

  • Bandırma'da miniklere 'sağlıklı yaşam' şifresi verildi 0

    Bandırma Hasan Atlı İlkokulu, ‘Sağlıklı Çocuk, Sağlıklı Gelecek’ projesi kapsamında minik öğrencileri sağlıklı yaşam konusunda bilinçlendirmek için kapsamlı bir etkinlik düzenledi. Sağlık Bakanlığı ile Millî Eğitim Bakanlığı arasındaki iş birliği protokolü çerçevesinde hayata geçirilen proje, çocukların gelecekteki sağlıkları için temel oluşturmayı hedefliyor.

  • Bandırma'da miniklere 'sağlıklı yaşam' şifresi verildi 1

    Etkinliğe Bandırma İlçe Sağlık Müdürü Osman İmren, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Sercan Nayır, okul idarecileri, öğretmenler, sağlık profesyonelleri ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Hasan Atlı İlkokulu Müdürü Mehmet Güllü’nün açılış konuşmasıyla başlayan program, okul bahçesinde müzik eşliğinde yapılan sabah sporu ve yürüyüşlerle neşelendi. Ardından yumurta taşıma yarışması gibi eğlenceli aktiviteler, çocukların hem fiziksel hem de zihinsel olarak aktif kalmasını sağladı.

  • Bandırma'da miniklere 'sağlıklı yaşam' şifresi verildi 2

    Konferans salonunda devam eden etkinlikte, öğrencilere sağlıklı yaşamın ve psikolojik iyi oluşun önemi vurgulandı. Halk Sağlığı Uzmanı Uzm. Dr. Jale Diker Alkış, Diş Hekimi Gürkan Kayan, Diyetisyen Aslı Kanbur Usuğ ve Eğitim Hemşireleri Müzeyyen Nomak ile Aysel Sümer, kişisel hijyen, dengeli beslenme, düzenli fiziksel aktivite, ağız ve diş sağlığının korunması gibi hayati konularda öğrencilere pratik bilgiler sundu. Ayrıca, bulaşıcı hastalıklardan korunma yolları da detaylı bir şekilde anlatıldı. UMKE ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri ekipleri de kendi görev alanlarını tanıttı ve acil durumlarda yapılması gerekenler hakkında öğrencileri bilgilendirdi. Bu kapsamda okul bahçesine getirilen ambulans ve itfaiye aracı, miniklerin büyük ilgisini çekti. Görevliler, araçların teknik donanımlarını ve acil müdahale süreçlerini anlattı. Program sonunda tüm katılımcı öğrencilere Bandırma İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından 'Sağlık Elçisi Belgesi' takdim edildi.

  • Bandırma'da miniklere 'sağlıklı yaşam' şifresi verildi 3

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.