Baraj gölünde kaybolan İrlandalı turistin cansız bedeni 5 gün sonra bulundu
-
Antalyanın Manavgat ilçesindeki Oymapınar Baraj Gölünde yüzerken 5 gün önce kaybolan İrlandalı turistin cansız bedeni, yapılan yoğun arama çalışmaları sonucunda bulundu.
-
Tatil için Alanyadan Manavgata gelen 40 yaşındaki Antony Dmien Smith, 22 Ekim tarihinde Oymapınar Baraj Gölünde serinlemek amacıyla suya girmiş ve bir daha haber alınamamıştı. Kız arkadaşının ihbarı üzerine Antalya Jandarma Sualtı Tim Komutanlığına bağlı 6 dalgıç, kayıp ihbarının yapıldığı gün çalışmalara başlamıştı. Destek veren ekipler arasında Antalya Emniyet Müdürlüğü Deniz Limanı Şube Müdürlüğü Sualtı Grup Amirliği ve Side Su Altı Arama Kurtarma (Side SAK) ekipleri de yer aldı.
-
Arama kurtarma çalışmaları boyunca ekipler, su altı robotu ve su altı dron gibi modern teknolojileri kullanarak 30 ila 60 metre derinlikteki geniş bir alanı taradı. Ancak, baraj gölünün yer yer 42 metreyi bulan derinliği, dip yapısının ağaçlık olması ve görüş mesafesinin oldukça kısıtlı olması nedeniyle arama çalışmaları oldukça zorlu geçti. ROW (Sualtı Görüntüleme Cihazı) ile yapılan detaylı taramalara rağmen kayıp turiste ilk dört gün boyunca ulaşılamadı. Bugün yeniden başlatılan çalışmalarda ise acı haber geldi. Antony Dmien Smithin cansız bedeni, kıyıdan yaklaşık 40 metre açıkta, 22 metre derinlikte bulundu. Baraj gölünden çıkarılan talihsiz turistin cesedi, otopsi işlemleri için adli tıp morguna kaldırıldı.
-








