Başçiftlik'te mayıs sonunda kar sürprizi: Osmanlı Yaylası beyaza büründü

  • Başçiftlik'te mayıs sonunda kar sürprizi: Osmanlı Yaylası beyaza büründü 0

    Tokat'ın Başçiftlik ilçesindeki 1600 rakımlı Osmanlı Yaylası, mayıs ayının son günlerinde etkili olan kar yağışıyla beyaz bir örtüyle kaplandı.

  • Başçiftlik'te mayıs sonunda kar sürprizi: Osmanlı Yaylası beyaza büründü 1

    Yaylada açan çiçekler, kar altında kalırken, yaylaya çıkan koyun sürüsü de aniden bastıran kar yağışına yakalandı. Hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte yüksek kesimlerde etkili olan yağış, Osmanlı Yaylası'nda kar şeklinde kendini gösterdi. Geniş meralar, kısa sürede beyaz örtüyle kaplanarak oldukça etkileyici bir manzara oluşturdu.

  • Başçiftlik'te mayıs sonunda kar sürprizi: Osmanlı Yaylası beyaza büründü 2

    Yaylayı ziyaret eden vatandaşlar, mayıs sonunda karşılaştıkları bu kar sürprizinin eşsiz olduğunu vurgulayarak, karla kaplanan meraları ve çiçekleri havadan görüntüleyen drone ile çekilen görüntülerin dikkat çekici olduğunu ifade etti. Baharın habercisi olan sarı çiçekler, kar tabakası altında kalırken, koyun sürüsünün kar altında ilerlemeye çalışması, doğanın bu ilginç yüzünü gözler önüne serdi.

  • Başçiftlik'te mayıs sonunda kar sürprizi: Osmanlı Yaylası beyaza büründü 3

  • Başçiftlik'te mayıs sonunda kar sürprizi: Osmanlı Yaylası beyaza büründü 4

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.