Başkan Alemdar: Ulaşımda güvenli ve konforlu dönem başlıyor
-
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, toplu ulaşım kültürünü güçlendirmek için kararlılıkla adımlar attıklarını vurgulayarak, "Güvenli, ucuz ve konforlu bir toplu taşımayı hayata geçirmeye gayret ediyoruz. Yeni ulaşım filosu, metrobüs ve ADARAY’ın ardından raylı sistemde de inşallah çalışmalar başlıyor. Vatandaşlarımız için toplu taşımada alternatifler oluşturarak, şehrimizde bu kültürü yaygınlaştırmayı hedefliyoruz" dedi.
-
Alemdar, Tüm Adapazarı Muhtarlar Derneği’nin düzenlediği kahvaltı programında şehrin merkez ilçesinde görev yapan muhtarlarla bir araya geldi. Buluşmaya Dernek Başkanı Fikret Adıyaman ev sahipliği yaptı. Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanı Kemal Can Karslı ve çok sayıda muhtarın katıldığı programda, muhtarların taleplerini dinleyen Alemdar, Sakarya’daki ulaşım vizyonunu anlattı.
-
Şehrin bir ucundan diğerine ulaşımı kolaylaştırmak için kapsamlı bir yatırım planı üzerinde çalıştıklarını dile getiren Alemdar, metrobüs, raylı sistem ve ADARAY projelerinin ardından Arifiye-Karasu arasında çalışacak tren yolu hedeflerinden bahsetti. Ayrıca ADARAY'ın Mekece'ye kadar ulaştırılması için kısa sürede ilerleme kaydetmeyi planladıklarını belirtti. 1 milyon Sakaryalının toplu taşımada tüm alternatiflere sahip olabilmesi için tarihi bir süreç başlattıklarını ifade etti.
-
-








