Başkan Dutlulu'dan Manisa'ya 2026 vizyonu: Kültür merkezleri, kavşaklar ve yeşil alanlar geliyor
-
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde yerel ve ulusal basın temsilcileriyle bir araya geldi. Toplantıda gazetecilerin bayramını kutlayan Dutlulu, Manisa'nın geleceğine dair 3 yıllık vizyonunu ve hayata geçirilecek dev projeleri paylaştı.
-
Başkan Dutlulu, Ferdi Zeyrek Kültür Merkezi'nin 14 dönümlük alanda, altında otopark, dükkanlar ve konutlarla birlikte inşa edileceğini açıkladı. İhale çalışmalarının sürdüğünü belirterek, bu yıl içinde ihalesinin yapılacağını ve en kısa sürede hizmete sunulacağını ifade etti. Ayrıca, Gülşah Durbay Gençlik Merkezi için Şehzadeler Belediyesi ile ortak proje yürütüleceğini, Güney Temiz Gençlik Merkezi'nin ise 6 ay içinde tamamlanacağını duyurdu.
-
Kavşak projeleri hakkında bilgi veren Dutlulu, Manisa merkezdeki ilk kavşağın belediye önünde olacağını ve proje ihalesinin Şubat ayında çıkacağını söyledi. Akhisar'da Ay-Yıldız Kavşağı'nın üst geçit şeklinde, yaklaşık 500 metre uzunluğunda olacağını ve bölgenin trafik sorununu çözeceğini vurguladı. Ergenekon Kavşağı'nın da ihalesine Şubat ayında çıkılacağını ve Turgutlu halkına verilen sözün tutulacağını belirtti.
-
Manisa Lisesi'nin yeniden yapımı ve altına büyük kapasiteli bir otopark inşa edilmesi projesinin devam ettiğini kaydeden Dutlulu, bu projeye olan inancını dile getirdi. Pazaryerlerini kapalı alanlara taşıma çalışmaları kapsamında, Karaköy pazarının iki katlı bir pazaryerine dönüştürülüp üzerine otopark yapılacağını açıkladı. Ayrıca, her yıl Manisa'ya büyük bir yeşil alan kazandırmayı hedeflediklerini, bu kapsamda Karaali'de 40 dönümlük bir proje ve Çaybaşı deresinde yenileme çalışmaları planladıklarını ifade etti.








