Bayburt'ta 30. Dede Korkut Şöleni coşkuyla başladı
-
Bayburt'ta bu yıl 30'uncusu gerçekleştirilen Uluslararası Dede Korkut Bilim, Kültür ve Spor Şöleni'nin resmi açılışı yapıldı.
-
Açılış programında 11 ülkeden 15 halk dansları ve müzik topluluğu sahne alarak izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı. Etkinlik, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlarken, Samet Erdaş'ın Bamsı Beyrek ve Kurban Çil'in Dede Korkut'u canlandırdığı gösterilerle devam etti. Azerbaycan/Nahçıvan ekibi, Türkçe eserlerle büyük beğeni toplarken, diğer katılımcılar da Rusya, İran, Cezayir, Letonya gibi ülkelerden gelen ekiplerle sahne aldılar.
-
Programda konuşan Milletvekili Prof. Dr. Orhan Ateş, Dede Korkut'un yalnızca bir tarihi figür olmadığını, Türk milletinin ortak hafızasını temsil ettiğini belirtti. Şölenin, bu değerlerin gelecek nesillere aktarılması amacıyla düzenlendiğini ifade eden Ateş, geçmişi bilmeyen milletlerin tarih sahnesinden silineceğini vurguladı. Bayburt Valisi Mustafa Eldivan ise, Bayburt'un köklü tarihi ve kültürel zenginlikleriyle önemli bir kültür merkezi olduğunu belirtirken, şölenin sadece bir festival değil, Türk dünyasının ortak mirasını yaşatmayı amaçladığını söyledi. Şölen, 12 Temmuz'a kadar sempozyumlar, geziler, halk dansları gösterileri, konserler ve sportif etkinliklerle devam edecek.
-
-
-








