Bayram dönüşü TEM'de kabus: İstanbul'a akın edenler yolları felç etti
-
Kurban Bayramı tatilinin bitimine sayılı saatler kala, tatilcilerin memleketlerinden veya tatil beldelerinden dönüş yolculuğu, TEM Otoyolu'nu adeta felç etti. Özellikle İstanbul yönüne doğru yaşanan yoğunluk, kilometrelerce araç kuyruğuna neden olurken, trafik zaman zaman tamamen durma noktasına geldi.
-
Bayram tatilini sevdikleriyle geçiren veya Ege ile Akdeniz'in tadını çıkaran binlerce vatandaşın dönüş hazırlığı, Türkiye'nin en kritik geçiş noktalarından biri olan Kocaeli'yi adeta esir aldı. Günlerdir Anadolu'ya doğru akan trafik, tatilin bitimine bir gün kala tersine döndü ve TEM Otoyolu'nun İstanbul istikametinde öğle saatlerinden itibaren başlayan yoğunluk, akşam saatlerine kadar sürdü. Bekirdere Rampası gibi kritik bölgelerde araçlar adeta yılan gibi uzayarak kilometrelerce kuyruk oluşturdu.
-
Tatilcilerin bir an önce evlerine ulaşma telaşı, TEM Otoyolu'nun İstanbul yönünde trafik akışını ciddi şekilde yavaşlattı. Düşük hızlarda ilerleyen araçlar, sürücüler için çileye dönüşen uzun bekleyişlere neden oldu. Saatlerce aynı noktada mahsur kalan vatandaşlar, bayram dönüşünü adeta bir eziyete dönüştürdü. Trafiğin yoğun olduğu noktalarda emniyet güçleri denetimlerini sürdürse de, araç sayısındaki artış karşısında etkili olabilmekte zorlandı.
-








