Bayram öncesi zehir tacirlerine büyük darbe: 1.7 milyon sentetik hap ve devasa ham madde stoğu ele geçirildi

  • Bayram öncesi zehir tacirlerine büyük darbe: 1.7 milyon sentetik hap ve devasa ham madde stoğu ele geçirildi 0

    Kocaeli'de gerçekleştirilen nefes kesen bir operasyonla, bayram öncesi piyasaya sürülmesi planlanan 1 milyon 700 bin sentetik ecza hapı ile yaklaşık 3 milyon hap üretilebilecek miktarda ham maddeye el konuldu. Yaklaşık iki hafta süren titiz çalışmaların ardından, uyuşturucu üretimi ve dağıtımı yapan bir şebeke çökertildi. Operasyon kapsamında gözaltına alınan 9 şüpheliden 1'i tutuklanırken, diğer 8 şüpheli hakkında adli işlemler devam ediyor.

  • Bayram öncesi zehir tacirlerine büyük darbe: 1.7 milyon sentetik hap ve devasa ham madde stoğu ele geçirildi 1

    Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün öncülüğünde, Kocaeli İstihbarat Şube Müdürlüğü, Gaziantep İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Narkotik Daire Başkanlığı'nın da desteğiyle Gebze ve Darıca ilçelerinde eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Darıca'da bir tırda yapılan aramalarda ilk sentetik ecza haplarına ulaşıldı. Ardından, şebekenin üretim merkezi olarak kullandığı değerlendirilen Darıca'daki bir iş yeri ve eklentilerine baskın yapıldı. Bu adreste sentetik hap üretiminde kullanılan makineler ele geçirildi. Operasyonun devamında, Gebze'deki bir ikamette yapılan aramalarda ise piyasaya sürülmeye hazır halde bulunan muhtelif miktarda sentetik ecza hapı bulundu.

  • Bayram öncesi zehir tacirlerine büyük darbe: 1.7 milyon sentetik hap ve devasa ham madde stoğu ele geçirildi 2

    Yapılan detaylı aramalarda ve tespitlerde, toplam 264 kilogram sentetik ecza yapımında kullanılan ham maddeye (ki bu miktar yaklaşık 3 milyon sentetik ecza hapı üretebilecek kapasitede) ve yaklaşık 1 milyon 700 bin adet sentetik hap ile 19 adet makine ve cihaza el konulduğu belirtildi. Kocaeli İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, operasyonun önemini vurgulayarak, "Ele geçirilen uyuşturucunun miktarı, sokaklara düştüğünde binlerce gencimizi zehirleyebilecek düzeydeydi. Bu nedenle arkadaşlarımızı tekrar tebrik ediyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Mücadelemizi hem sokak satıcılarına hem de organize uyuşturucu şebekelerine yönelik olarak kesintisiz sürdüreceğiz." dedi. Karaduman, ele geçirilen ürünlerin bir kısmının ikamette, bir kısmının ise nakliye aşamasında ele geçirildiğini de ekledi.

  • Bayram öncesi zehir tacirlerine büyük darbe: 1.7 milyon sentetik hap ve devasa ham madde stoğu ele geçirildi 3

  • Bayram öncesi zehir tacirlerine büyük darbe: 1.7 milyon sentetik hap ve devasa ham madde stoğu ele geçirildi 4

  • Bayram öncesi zehir tacirlerine büyük darbe: 1.7 milyon sentetik hap ve devasa ham madde stoğu ele geçirildi 5

  • Bayram öncesi zehir tacirlerine büyük darbe: 1.7 milyon sentetik hap ve devasa ham madde stoğu ele geçirildi 6

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.