Beytüşşebap'ta çığ felaketi: 3 ev ve araba kar yığınlarından kurtarıldı
-
Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Beşağaç köyünde, aşırı kar yağışının ardından meydana gelen çığ felaketinde 3 ev, 2 baraka ve 1 araba tamamen kar altında kalmıştı. Kar kalınlığının 2 metreyi aştığı köyde, çığın düştüğü anda 5 kişilik bir aile, çevredekilerin yardımıyla kurtarılarak güvenli bir alana götürülmüştü.
-
Beytüşşebap Kaymakamlığı ve ilçe özel idare ekipleri, köye ulaşmak için günlerce mücadele ettikten sonra, çığ altında kalan yapılara ulaşmayı başardı. Ekipler, kar yığınları içinde gömülü kalan evleri ve aracı çıkarmak için yoğun bir çalışma başlattı.
-
Çığın etkisiyle mutfak ve odalara kadar kar dolan evlerde, ekipler temizlik çalışmalarına başladı. Yapıların içindeki karın temizlenmesi ve hasar tespiti için süren çalışmalar, bölgedeki zorlu hava koşullarına rağmen devam ediyor.








