Bitlis'in Turizm Potansiyeli Yeniden Keşfediliyor: Master Plan Çalıştayı Başladı

  • Bitlis'in Turizm Potansiyeli Yeniden Keşfediliyor: Master Plan Çalıştayı Başladı 0

    Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ), Bitlis Valiliği ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) iş birliğinde, şehrin turizm potansiyelini maksimize etmeyi hedefleyen kapsamlı bir Turizm Master Planı çalıştayı düzenlendi. BEÜ Senato Toplantı Salonu'nda gerçekleşen etkinlik, kamu kurumları, yerel yönetimler ve sektördeki kilit paydaşları bir araya getirerek, Bitlis'in eşsiz tarihi, kültürel ve doğal zenginliklerinin turizme entegrasyonu üzerine stratejik bir değerlendirme yapıldı.

  • Bitlis'in Turizm Potansiyeli Yeniden Keşfediliyor: Master Plan Çalıştayı Başladı 1

    Çalıştayda, Bitlis'in turizmde bir marka şehir olma vizyonu doğrultusunda atılacak adımlar ve oluşturulacak yol haritası detaylı bir şekilde ele alındı. Tarihi miras alanları, kültürel değerler, doğal güzellikler ile kış ve alternatif turizm türlerine yönelik potansiyel projeler masaya yatırıldı. Bu kapsamda, mevcut turizm değerlerinin korunarak daha etkin bir şekilde tanıtılması ve sürdürülebilir turizm politikalarının geliştirilmesi noktasında katılımcılar arasında yoğun bir fikir alışverişi yaşandı. Kurumlar arası koordinasyonun güçlendirilmesinin, bu hedeflere ulaşmada kritik bir öneme sahip olduğu vurgulandı.

  • Bitlis'in Turizm Potansiyeli Yeniden Keşfediliyor: Master Plan Çalıştayı Başladı 2

    Bitlis Valisi Ahmet Karakaya, konuşmasında şehrin zengin tarihi ve kültürel dokusuna dikkat çekerek turizmin önemini vurguladı. Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş ise, özellikle Nemrut Jeopark projesinin ilerleyişine değinerek, tabelaların takılması gibi somut adımların atıldığını belirtti. Elmastaş, DAKA'nın hem Nemrut Jeopark projesi hem de genel turizm master planı çalışmaları için sağladığı sürekli desteğin altını çizdi. Bu projelerin birbirini tamamlayıcı nitelikte olduğu ve şehrin turizm ekosistemini güçlendireceği ifade edildi. Açılış programına Vali Karakaya, Rektör Elmastaş, DAKA Genel Sekreteri Mehmet Emin Çakay ve ilgili kurum temsilcileri katıldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.