Bodrum Kalesinde 102nci yıl coşkusu: Kortejden halk oyunlarına geçit
-
Türkiye Cumhuriyetinin 102nci kuruluş yıl dönümü, Muğlanın Bodrum ilçesinde Bodrum Kalesinde düzenlenen görkemli bir programla kutlandı. Kutlama etkinlikleri, Eski Otogardan Bodrum Kalesine uzanan bir kortej yürüyüşüyle başladı ve ardından Kuzey Hendeğinde devam etti.
-
-
Etkinliğe Bodrum Kaymakamı Ali Sırmalı, Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, Bodrum Cumhuriyet Başsavcısı Behçet İşlek, Adalet Komisyonu Başkanı Özer Çiloğlu, Garnizon Komutanı Personel Albay Ayhan Ulutaş gibi önemli isimlerin yanı sıra kurum amirleri, siyasi parti ve STK temsilcileri, gaziler, öğrenciler, öğretmenler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından protokol üyeleri, halkın bayramını kutladı.
-
-
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın mesajının okunmasının ardından günün anlam ve önemine dair bir konuşma yapan Bodrum Kaymakamı Ali Sırmalı, Cumhuriyetin kuruluşunda emeği geçen başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatan uğruna can veren aziz şehitleri ve kahraman gazileri rahmet, minnet ve şükranla andı. Sırmalı, tüm milletin ve Bodrumlu hemşerilerin Cumhuriyet Bayramını kutlayarak sevgi ve saygılarını sundu. Programda, özel bir okulun korosu tarafından seslendirilen "Cumhuriyet" ve "İzindeyiz" şarkıları büyük beğeni topladı. Bodrum Anadolu Lisesi ise "Modern Dans" ve "Bir Cumhuriyet Doğuyor" adlı gösterileriyle izleyicileri büyüledi. Cumhuriyet temalı resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Kutlama, öğrencilerin coşkulu "Halk Oyunları" ve "Vals" gösterileriyle devam ederken, "Atam Sen Rahat Uyu" ve "Parla" şarkılarının seslendirilmesiyle sona erdi.
-











