Bulgaristan kavruluyor: Ağır tonajlı araçlara ölümcül sıcaklar yüzünden yasak!

  • Bulgaristan kavruluyor: Ağır tonajlı araçlara ölümcül sıcaklar yüzünden yasak! 0

    Bulgaristan'da termometreler rekor seviyelere dayanırken, ülkede aşırı sıcaklar nedeniyle ağır tonajlı araçlara yönelik geçici trafik kısıtlamaları hayata geçiriliyor. Bu sıcak dalgası, özellikle uluslararası nakliye sektörü için önemli bir engel teşkil ediyor.

  • Bulgaristan kavruluyor: Ağır tonajlı araçlara ölümcül sıcaklar yüzünden yasak! 1

    Uluslararası Nakliyeciler Derneği'nin (UND) bildirdiğine göre, hava sıcaklığının 35 dereceyi aşması beklenen günlerde, 20 tonun üzerindeki yük taşıyan araçların belirli saatlerde trafiğe çıkması yasaklanacak. Bu önlem, hem araçların hem de sürücülerin aşırı sıcaklardan olumsuz etkilenmesini önlemeyi amaçlıyor.

  • Bulgaristan kavruluyor: Ağır tonajlı araçlara ölümcül sıcaklar yüzünden yasak! 2

    Kısıtlamalar, ülkenin stratejik öneme sahip otoyol ve karayollarını kapsıyor. Hemus Otoyolu'nun 310-375. kilometreleri, I-2 karayolunun Rusçuk-Razgrad-Şumnu hattı (12-146. km), I-3 karayolunun Plevne-Loveç-Veliko Tırnovo güzergahı (7-170. km) bu yasaklardan etkilenecek. Ayrıca I-4 karayolunun Koritna-Şumnu kesimi, I-5 karayolunun Rusçuk-Veliko Tırnovo arası (6-115. km), I-7 karayolunun Silistre-Şumnu bölümü ve II-55 karayolunun Debelets-Mişemorkov Han arasındaki kesimlerde de ağır vasıtalar için geçici durdurmalar uygulanacak. Taşımacılık firmalarının, Bulgaristan üzerinden yapacakları sevkiyatlar için güncel trafik düzenlemelerini dikkate alarak güzergah planlarını yeniden gözden geçirmeleri büyük önem taşıyor. Yetkililer, sıcaklıkların seyrine göre ek kısıtlamaların da gelebileceği uyarısında bulunarak, sürücüleri resmi duyuruları yakından takip etmeye davet ediyor.

  • Bulgaristan kavruluyor: Ağır tonajlı araçlara ölümcül sıcaklar yüzünden yasak! 3

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.