Bursa'da aile sorunları masaya yatırıldı: Çalıştayda kritik uyarılar yapıldı
-
Bursa'da gerçekleştirilen "Güncel Aile Sorunları Çalıştayı"nda, akademisyenler, kamu yöneticileri ve sivil toplum temsilcileri, aile yapısının maruz kaldığı tehditleri gündeme taşıdı.
-
Çalıştay, Bursa Aile Platformu öncülüğünde Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlendi. Bursa Vali Yardımcısı Mustafa Güney ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Faruk Uysal gibi önemli isimlerin katıldığı etkinlikte, dijitalleşme, bireyselleşme ve çocuk suçları gibi birçok önemli konu ele alındı. Dr. Yasin Kuruçay, aile kurumunun küresel bir saldırıya maruz kaldığını belirterek, "Bu kuşatmayı bir kurtuluş savaşına benzetiyoruz" dedi.
-
Uysal, sosyal yapının değişiminin aile üzerindeki etkilerine dikkat çekerek, dijitalleşmenin hız kazanmasının ve bireyselleşme eğilimlerinin artmasının stratejik bir mesele haline geldiğini vurguladı. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde ilan edilen "2026-2035 Aile ve Nüfus 10 Yılı" vizyonuna da değindi. Uysal, genç çiftlere 250 bin liraya kadar geri ödemesiz kredi desteği sunacaklarını ifade etti. Bursa Vali Yardımcısı Mustafa Güney ise aile sorunlarının toplumun temel meselelerinden biri olduğunu belirterek, suça karışan çocukların çoğunun sorunlu aile ortamlarında yetiştiğini söyledi. Çalıştay, aile yapısının korunması ve toplumsal değerlerin güçlendirilmesi üzerine önerilerle devam etti.
-
-
-
-








