Bursa'da geleneksel karagöz festivali, coşku dolu bir başlangıç yaptı!

  • Bursa'da geleneksel karagöz festivali, coşku dolu bir başlangıç yaptı! 0

    Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin desteklediği Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) tarafından gerçekleştirilen '21. Uluslararası Karagöz Kukla ve Gölge Oyunları Festivali', Kocaeli Şehir Tiyatrosu'nun sahneye koyduğu 'Şebo Müzikali' ile renkli bir şekilde açılışını yaptı. Yüzyıllardır süregelen geleneğin yaşatıldığı bu etkinlik, Atatürk Kültür Merkezi Merinos Yerleşkesi'nde yapılan törenle başladı.

  • Bursa'da geleneksel karagöz festivali, coşku dolu bir başlangıç yaptı! 1

    Açılış programında Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve eşi Seden Bozbey'in yanı sıra, belediye ve BKSTV yöneticileri, UNIMA Türkiye Millî Merkezi temsilcileri, yerli ve yabancı sanatçılar ile birçok vatandaş yer aldı. Festival, çocuklara yönelik hazırlanan kukla ve Karagöz alanlarının yanı sıra birçok eğlenceli gösteriye de ev sahipliği yapacak.

  • Bursa'da geleneksel karagöz festivali, coşku dolu bir başlangıç yaptı! 2

    Kocaeli Şehir Tiyatrosu'nun sahneye koyduğu 'Şebo Müzikali', izleyicileri kahkahalara boğarken, sokak hayvanlarına dikkat çeken sosyal sorumluluk mesajları ile de büyük beğeni topladı. Bu müzikal, festivalin açılışına damgasını vurdu ve etkinliğe derinlik kattı.

  • Bursa'da geleneksel karagöz festivali, coşku dolu bir başlangıç yaptı! 3

    Açılışın sonunda konuşan Başkan Mustafa Bozbey, Karagöz'ün Bursa için önemli bir kültürel değer olduğunu belirtti. Bozbey, festivalin geleneklerin devam ettirilmesinde önemli bir rol oynayacağını ifade ederken, misafir yabancı ekiplerin şehrin kültürel değerlerini tanıtacaklarını vurguladı. 10 gün boyunca sürecek olan festivalde birçok renkli etkinlik düzenleneceğini belirterek, tüm Bursalıları davet etti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.