Bursa, geleceğin şehircilik vizyonuna ev sahipliği yapıyor

  • Bursa, geleceğin şehircilik vizyonuna ev sahipliği yapıyor 0

    Dünya Şehircilik Günü'nün 49. Kolokyumu, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla 32 yıl aradan sonra Bursa'da başladı. Bu önemli etkinlik, TMMOB Şehir Plancıları Odası, Bursa Teknik Üniversitesi ve Bursa Planlama Ajansı iş birliği ile düzenleniyor.

  • Bursa, geleceğin şehircilik vizyonuna ev sahipliği yapıyor 1

    ‘Değişimin Eşiğinde’ temasıyla gerçekleştirilen kolokyum, 6-8 Kasım tarihleri arasında Atatürk Kültür Merkezi Merinos Yerleşkesi’nde yer alıyor. Etkinlik boyunca şehircilik alanındaki güncel sorunlar ve çözüm önerileri ele alınacak. Paneller, oturumlar, akademik bildiriler, forumlar, öğrenci çalıştayları ve sergiler gibi çeşitli etkinlikler ile katılımcıların görüşleri paylaşılacak.

  • Bursa, geleceğin şehircilik vizyonuna ev sahipliği yapıyor 2

    Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, kentlerin geleceği için katılımcılığı, adaleti ve bilimi yönetim merkezine koyduklarını vurguladı. Başkan Bozbey, Bursa Planlama Ajansı'nın kurulmasının, kentin geleceğini birlikte tasarlamak adına önemli bir adım olduğunu belirtti. Ayrıca, Bursa'nın çevre düzeni planının kentin anayasası niteliğinde olduğunu ifade etti. Bozbey, daha yeşil, daha güvenli ve daha çağdaş bir Bursa için birlikte çalışacaklarını da sözlerine ekledi. Bu yıl, Cenevre ve Barselona'daki zirvelerde iklim değişikliği ve konut krizi gibi konuların tartışıldığını hatırlatarak, Bursa'nın 2026’da Avrupa Metropol Zirvesi’ne ev sahipliği yapacağını duyurdu.

  • Bursa, geleceğin şehircilik vizyonuna ev sahipliği yapıyor 3

  • Bursa, geleceğin şehircilik vizyonuna ev sahipliği yapıyor 4

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.