Bursa Uludağ Üniversitesi'nden eğitimde mükemmellik: 10 program tam akredite oldu

  • Bursa Uludağ Üniversitesi'nden eğitimde mükemmellik: 10 program tam akredite oldu 0

    Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ), meslek yüksekokullarında eğitim kalitesini bir kez daha taçlandırdı. Mesleki Eğitim Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği'ne (MEDEK) yapılan 10 başvurunun tamamı kabul edilerek, bu programlar tam akreditasyon aldı. Rektörlük D Salonu'nda düzenlenen belge takdim töreninde, üniversite yönetimi ve MEDEK yetkilileri bu önemli başarıyı kutladı.

  • Bursa Uludağ Üniversitesi'nden eğitimde mükemmellik: 10 program tam akredite oldu 1

    BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, bu başarının arkasında ciddi bir ekip ruhu ve titiz bir hazırlık süreci olduğunu belirtti. MEDEK'in dış değerlendirici olarak sunduğu katkıların ve objektif bakış açısının üniversite için çok değerli olduğunu vurgulayan Yılmaz, süreci yöneten koordinatörlere, okul müdürlerine ve tüm akademik ekiplere teşekkür etti. Kendi iç değerlendirmelerini ve provalarını yaparak sürece özgüvenle hazırlandıklarını ifade eden Rektör Yılmaz, 10 başvurunun tamamının olumlu sonuçlanmasının bu sıkı çalışmanın doğal bir neticesi olduğunu söyledi.

  • Bursa Uludağ Üniversitesi'nden eğitimde mükemmellik: 10 program tam akredite oldu 2

    MEDEK Yönetim Kurulu Başkanı ve Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, bir üniversitenin 10 başvurusunun 10'unda da tam akreditasyon almasının, o kurumun kalite güvence sistemine olan inancının en somut göstergesi olduğunu vurguladı. Türkiye genelinde mesleki eğitime olan ilginin ve kalite talebinin hızla arttığını belirten Sarıbıyık, bu yıl 94 üniversiteden 468 programın başvuru yaptığını açıkladı. Akreditasyonun sadece bir belge olmadığını, aynı zamanda Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) logosu ile diplomanın Avrupa düzeyinde geçerliliğini tescillediğini ve ÖSYM kılavuzlarında yer alarak daha nitelikli öğrenci akışını sağladığını hatırlattı. BUÜ'nün bu alandaki başarısını 'bilgi ihracı' aşamasına getirdiğini söyleyen Sarıbıyık, bu deneyimli kadroları diğer üniversitelerin değerlendirme süreçlerinde de 'takım başkanı' ve 'değerlendirici' olarak görmeyi arzu ettiklerini ekledi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.