Çanakkale'de Küresel Sumud Filosu’na destek eylemi düzenlendi

  • Çanakkale'de Küresel Sumud Filosu’na destek eylemi düzenlendi 0

    Çanakkale’de düzenlenen eylemde, Küresel Sumud Filosu’na İsrail güçleri tarafından uluslararası sularda yapılan saldırı protesto edildi.

  • Çanakkale'de Küresel Sumud Filosu’na destek eylemi düzenlendi 1

    Cuma namazı sonrası Tacettin Arslan Camisi önünde bir araya gelen onlarca kişi, Filistin ve Türk bayraklarıyla eylem yaptı. Filistin’e Destek Platformu tarafından yapılan açıklamada, 7 Ekim’den bu yana Gazze’de yaşananların insanlığın hafızasında derin bir yara bıraktığı ifade edildi. Açıklamada, temel insani değerlerin ihlal edildiği, sivillerin hedef alındığı ve insani yardımın tartışmaya açıldığı bir ortamın varlığına dikkat çekildi.

  • Çanakkale'de Küresel Sumud Filosu’na destek eylemi düzenlendi 2

    Açıklamada, Küresel Sumud Filosu’na yapılan saldırının kabul edilemez olduğu ve insani yardım taşıyan bu sivil girişimin güvenliğinin tehdit altında olduğu belirtildi. Uluslararası sularda seyrüsefer özgürlüğünün tüm devletlerin ve sivil girişimlerin güvencesinde olduğu hatırlatıldı. Ayrıca, bu tür girişimlerin hedef alınmasının insani yardım faaliyetlerini suçmuş gibi gösteren bir anlayışın ortaya çıktığını gösterdiği vurgulandı. Eylemciler, uluslararası toplumun sessiz kalmaması gerektiğini ve ortak bir tutum alınmasının zorunlu olduğunu dile getirdi.

  • Çanakkale'de Küresel Sumud Filosu’na destek eylemi düzenlendi 3

  • Çanakkale'de Küresel Sumud Filosu’na destek eylemi düzenlendi 4

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.