Çanakkale ruhu Aliağa'da canlandı: Mobil müze büyük ilgi gördü
-
Kültür ve Turizm Bakanlığı Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı tarafından hazırlanan 'Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi', İzmir'in Aliağa ilçesinde kapılarını açtı. Cepheden kalan objeler ve dijital gösterilerin yer aldığı müze, iki gün boyunca Demokrasi Meydanı'nda ziyaretçilerini ağırladı.
-
Hava koşullarına rağmen vatandaşlar ve öğrenciler tarafından yoğun ilgi gören mobil müze, Çanakkale Savaşı'na dair resimler, fotoğraflar, çeşitli görsel materyaller ve videolarla zenginleştirilmişti. Ziyaretçiler, cepheden günümüze ulaşan savaş objelerinin sergilendiği bölümleri büyük bir merakla inceledi.
-
Müze ziyaretçilerinden esnaf Ejder Babur, Aliağa'ya gelen mobil müzeden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "İnsan çok duygulanıyor, çok değişik bir atmosfer. O günleri hatırlamak, anmak, hangi şartlarda nasıl yapıldığını bilmek, öğrenmek gurur verici. Gençler tarafından da takip edilmesi gereken, öğrenilmesi gereken çok güzel bir proje olmuş," dedi. Aliağa Merkez Camii İmamı Recep Uğraşkan ise sergilenen eserlerin büyük bir fedakarlığı simgelediğini vurgulayarak, "Şehitlerimizin ruhu şad olsun. Müzede sergilenen ayakkabılara ve eşyalara baktığımızda, o günkü mücadelenin ne kadar zor şartlarda verildiğini görüyoruz. Gençlerimize bu noktada büyük iş düşüyor; geçmişimizi ve ecdadımızı çok iyi tanımalıyız. Bu vatan bizlere emanet kaldı," ifadelerini kullandı. Manevi duygularının yenilendiğini belirten ilçe sakinlerinden Tuğba Turgut da duygularını paylaştı. Çanakkale Savaşları'nın destanını görsel bir şölenle sunan mobil müze, gün boyu süren ziyaretlerin ardından ilçeden ayrıldı.
-
-
-








