Çanakkale Ruhu Sarıgöllü Öğrencilerle Buluştu: Yazar Vicdan Efe Sahnedeydi

  • Çanakkale Ruhu Sarıgöllü Öğrencilerle Buluştu: Yazar Vicdan Efe Sahnedeydi 0

    İzmir Sarıgöllüler Kültür ve Dayanışma Derneği'nin öncülüğünde, Çanakkale'nin unutulmaz kahramanı Seyit Onbaşı'nın hayatını kaleme alan yazar Vicdan Efe, Sarıgöl'deki öğrencilerle unutulmaz bir buluşma gerçekleştirdi. Ahmetağa Neslihan Urgancı Ortaokulu ve Çanakçı Ortaokulu'nda düzenlenen bu özel etkinlik, vatan savunmasının kutsallığını ve kahramanlık ruhunu genç nesillere aktarmayı amaçladı.

  • Çanakkale Ruhu Sarıgöllü Öğrencilerle Buluştu: Yazar Vicdan Efe Sahnedeydi 1

    Etkinlikte, yazar Vicdan Efe, Seyit Onbaşı'nın fedakarlık dolu yaşamından kesitler sunarken, öğrencilerin sorularını da yanıtladı. İzmir Sarıgöllüler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Halil Yıldırım, öğrencilerin "Koca Seyit vatan savunmasını canını ortaya koyarak yaptı. Bugün bize düşen görev nedir?" sorusuna Efe'nin verdiği anlamlı cevabı paylaştı: "Kendinizden, dürüstlüğünüzden ve bir işi en iyi yapma kararınızdan vazgeçmeyin. Ortamı geldiğinde zaten başaracaksınız. Koca Seyit, kendi kişiliğinden ödün vermeyip kahramanlığını çıkarı için kullanmamıştır." Bu sözler, genç yüreklerde vatan sevgisi ve sorumluluk bilincini pekiştirdi. Yıldırım, Sarıgöl köylerinde gerçekleştirdikleri 10'uncu söyleşinin büyük bir başarıyla tamamlandığını belirterek, öğrencilere kitap hediye etmeye ve bu tür yazar buluşmalarını sürdürmeye devam edeceklerini müjdeledi. Toplamda 150 kitabın hediye edildiği etkinlikte, öğrenciler yazar Vicdan Efe ile keyifli sohbetler gerçekleştirdi ve kitaplarını imzalattı. Bu buluşmalar, gençların hem edebiyatla bağ kurmasını sağlıyor hem de milli değerlerin gelecek nesillere aktarılmasına önemli katkıda bulunuyor.

  • Çanakkale Ruhu Sarıgöllü Öğrencilerle Buluştu: Yazar Vicdan Efe Sahnedeydi 2

  • Çanakkale Ruhu Sarıgöllü Öğrencilerle Buluştu: Yazar Vicdan Efe Sahnedeydi 3

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.