Cezayir bağımsızlık günü Ankara'da coşkuyla kutlandı: Türkiye'den tam destek
-
Cezayir'in bağımsızlığını kazanmasının 71. yıl dönümü, Ankara'da düzenlenen özel bir programla kutlandı. Bu anlamlı günde Cezayir'in Ankara Büyükelçiliği tarafından bir otelde etkinlik gerçekleştirildi. Törene, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Cezayir'in Ankara Büyükelçisi Boumediene Guennad, siyasi temsilciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
-
Programda söz alan Büyükelçi Guennad, Cezayir'in insani gelişmişlik ve ekonomik güç açısından Afrika kıtasındaki önemli konumunu vurguladı. Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı verilerine göre Cezayir'in insani gelişmişlikte Afrika'nın önde gelen ülkelerinden biri olduğunu belirten Guennad, ekonomik güç bakımından ise Afrika'da üçüncü, Arap dünyasında dördüncü sırada yer aldıklarını ifade etti. Eylül 2025'te Cezayir'de düzenlenecek olan 4. Afrika İç Ticaret Fuarı'nın, Afrika ülkelerine Cezayir'in ilerlemesini görme ve Afrika Kıtası Serbest Ticaret Bölgesi'nin uygulanmasına katkı sağlama fırsatı sunacağını ekledi.
-
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ise konuşmasında, Cezayir halkının bağımsızlık mücadelesinin insanlık tarihindeki yerini aldığını ve Türkiye olarak bu direnişi bağımsızlık iradesinin sarsılmaz bir göstergesi olarak gördüklerini belirtti. Cezayir'in bağımsızlık meşalesinin yakıldığı bu tarihi günün 71. yıl dönümünde, her iki ülke bağımsızlığı için mücadele edenleri rahmetle andığını ifade eden Göktaş, Türkiye-Cezayir ilişkilerinin son yıllarda iki ülke liderlerinin vizyoner iradesiyle yeni bir ivme kazandığını vurguladı. 21 Kasım 2023'teki Cumhurbaşkanlığı Cezayir ziyaretiyle imzalanan ortak bildirinin ilişkileri stratejik ortaklık düzeyine taşıdığını ve bu ortaklığın yakın zamanda gerçekleştirilecek Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi'nin ilk toplantısıyla daha da derinleşeceğine inandığını söyledi. Bakan Göktaş, ekonomik ve ticari ilişkilerin de her geçen gün güçlendiğini sözlerine ekledi. Konuşmaların ardından Bakan Göktaş ve Büyükelçi Guennad, Cezayir Bağımsızlık Günü anısına pasta kesti.
-
-








