Cizre'de 139 hacı adayı kutsal topraklara uğurlandı

  • Cizre'de 139 hacı adayı kutsal topraklara uğurlandı 0

    Şırnak’ın Cizre ilçesinde hac farizasını yerine getirecek olan 139 hacı adayı, Hazreti Nuh Camisi’nde düzenlenen bir törenle kutsal topraklara uğurlandı.

  • Cizre'de 139 hacı adayı kutsal topraklara uğurlandı 1

    Cizre ilçesinde gerçekleştirilen uğurlama programında, hacı adayları gözyaşları ve dualar eşliğinde kutsal topraklara yolcu edildi. Program, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dualarla başladı. Törene katılan Cizre Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar, hacı adaylarının en güzel yolculuğa çıktığını vurguladı. Baycar, "Peygamber Efendimizi ziyarete gidiyorsunuz, asrı saadetin yaşandığı o müstesna yere ziyarete gidiyorsunuz. Rabbim bu yolculuğunuzu açık eylesin, kabul eylesin, haccınızı selamete erdirsin" dedi.

  • Cizre'de 139 hacı adayı kutsal topraklara uğurlandı 2

    Şırnak İl Müftüsü Arif Yeşiloğlu, ilden 139 hacıyı uğurladıklarını ifade ederek, "Kaymakamımızın, ilçe müftülerimizin ve din görevlisi hocalarımızın katılımıyla bu programı icra ettik. Dua ediyoruz ki hacılarımız, görevlerini tamamladıktan sonra sağ salim vatanlarına dönebilirler. Hacılarımızın tüm ibadetlerini rahat ve huzurlu bir şekilde gerçekleştirebilmeleri için gerekli tedbirler alındı" şeklinde konuştu. Cizre İlçe Müftüsü Süleyman Baran ise ibadet süresince sabırlı olmanın önemine dikkat çekerek, "Kutsal topraklarda sabrı elden bırakmayın. Orada sadece kendiniz için değil, zulüm altındaki Gazze halkı ve tüm İslam alemi için dualarınızı eksik etmeyin" dedi. Tüm bu duaların ardından otobüslere binen hacı adayları, tekbirler ve salavatlar eşliğinde uğurlandı.

  • Cizre'de 139 hacı adayı kutsal topraklara uğurlandı 3

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.