Çocuklar sütün faydalarını minik elleriyle öğrendi, lezzet şöleni yaşadılar!

  • Çocuklar sütün faydalarını minik elleriyle öğrendi, lezzet şöleni yaşadılar! 0

    Dünya Süt Günü, Eskişehir'de minik yüreklerle coşkuyla kutlandı. Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün Şehit Mustafa Türker İlkokulu'nda düzenlediği etkinlik, çocuklara sütün beslenmedeki benzersiz yerini eğlenceli bir dille anlattı.

  • Çocuklar sütün faydalarını minik elleriyle öğrendi, lezzet şöleni yaşadılar! 1

    Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü'nün (FAO) 2001 yılında duyurduğu ve her yıl 1 Haziran'da kutlanan Dünya Süt Günü, bu kez Eskişehir'de ilkokul öğrencileriyle hayat buldu. Şehit Mustafa Türker İlkokulu'nda gerçekleştirilen bu özel buluşmada, 3. ve 4. sınıf öğrencileri, sütün beslenme programlarındaki kritik rolünü, içerdiği değerli besinleri ve süt ürünlerinin çeşitliliğini öğrendiler. Uzmanlar, sütün doğru saklanması ve tüketimi konusundaki püf noktalarını da miniklere aktarmayı ihmal etmedi.

  • Çocuklar sütün faydalarını minik elleriyle öğrendi, lezzet şöleni yaşadılar! 2

    Eğitim dolu anların ardından minikler, bu özel günün tadını çıkardı. Etkinlik, öğrencilere ikram edilen süt, kek ve gofretlerle tatlı bir kapanış yaptı. Bu keyifli buluşma, çocukların sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazanmasına ve sütün önemini benimsemesine katkı sağladı, geleceğin nesillerini daha bilinçli yetiştirme yolunda önemli bir adım oldu.

  • Çocuklar sütün faydalarını minik elleriyle öğrendi, lezzet şöleni yaşadılar! 3

  • Çocuklar sütün faydalarını minik elleriyle öğrendi, lezzet şöleni yaşadılar! 4

  • Çocuklar sütün faydalarını minik elleriyle öğrendi, lezzet şöleni yaşadılar! 5

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.