Dedeli’de çevre bilinci için büyük temizlik seferberliği başlatıldı
-
Ağrı’nın Patnos ilçesine bağlı Dedeli beldesinde, çevre bilincini artırmak ve yaşanabilir bir yaşam alanı oluşturmak amacıyla kapsamlı bir temizlik seferberliği başlatıldı.
-
'Daha temiz, daha sağlıklı bir Dedeli' sloganıyla gerçekleştirilen etkinlik, Dedeli Belediyesi öncülüğünde ve Belediye Başkanı Veysi Durak’ın katılımıyla hayata geçirildi. Etkinliğin, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen ÇEDES (Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum) programı kapsamında düzenlendiği ifade edildi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Zorlu’nun da yer aldığı etkinlikte, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları, Dedeli YİBO ve Dedeli İlköğretim Okulu yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler bir araya geldi.
-
Katılımcılar, belde genelinde temizlik çalışmaları yaparak çevreye duyarlılık konusunda örnek bir dayanışma sergiledi. Ancak etkinliğin yalnızca fiziki temizlikle sınırlı olmadığına dikkat çekilerek, asıl hedefin çocuklara ve gençlere kalıcı bir çevre bilinci kazandırmak olduğu vurgulandı. Öğrencilerin aktif rol aldığı çalışma sayesinde, çevreyi koruma ve sahiplenme kültürünün küçük yaşlardan itibaren benimsetilmesi amaçlanıyor. Dedeli Belediye Başkanı Veysi Durak, etkinlikte yaptığı açıklamada, temiz bir çevrenin ortak bilinç ve iş birliğiyle mümkün olacağını ifade ederek, bu tür faaliyetlerin devam edeceğini belirtti. Yetkililer, katkı sunan tüm kurumlara, öğretmenlere ve çevreye duyarlı öğrencilere teşekkür etti. Dedeli’de başlatılan bu anlamlı hareket, 'Temiz bir çevre, ortak sorumluluğumuzdur' mesajını güçlü bir şekilde ortaya koydu.
-
-








