Denizli'de afet tatbikatı: öğrenciler hayat kurtarmayı öğrendi

  • Denizli'de afet tatbikatı: öğrenciler hayat kurtarmayı öğrendi 0

    Denizli'deki tüm okullarda, Afetler ve Dayanıklılık Ayı kapsamında düzenlenen eş zamanlı tatbikat, binlerce öğrenciyi afetlere hazırladı. MEB AKUB koordinasyonunda gerçekleştirilen etkinlikler, öğrencilerin olası afet durumlarında nasıl hareket etmeleri gerektiğini uygulamalı olarak öğrenmelerini sağladı.

  • Denizli'de afet tatbikatı: öğrenciler hayat kurtarmayı öğrendi 1

    Tatbikat kapsamında Kızılay ekipleri, öğrencilere yardım atölyeleri ve yiyecek-içecek istasyonları kurarak afet sonrası yaşam becerilerini aktardı. Yangın söndürme eğitimleriyle de desteklenen etkinlikte, öğrenciler hem teorik hem pratik bilgilerle donatıldı. Bu sayede genç nesiller, afet anında sadece kendilerini değil, çevrelerindekileri de koruma bilinci kazandı.

  • Denizli'de afet tatbikatı: öğrenciler hayat kurtarmayı öğrendi 2

    Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2025-2026 eğitim öğretim yılı tematik takvimi doğrultusunda, ekim ayı 'Afetler ve Dayanıklılık Ayı' olarak belirlendi. 13 Ekim Uluslararası Afet Risklerinin Azaltılması Günü'nde ülke genelinde eş zamanlı düzenlenen tatbikat, Denizli'de de başarıyla uygulandı. 'Yeşil Vatan Benim Okulum Geleceğe ÇARE' projesi kapsamında gerçekleştirilen bu çalışmalar, öğrencilerin çevre bilincini de güçlendirdi.

  • Denizli'de afet tatbikatı: öğrenciler hayat kurtarmayı öğrendi 3

    Etkinlikler sayesinde öğrenciler, yaş gruplarına uygun afet bilinci ve güvenlik farkındalığı edinirken, doğaya ve çevreye karşı sorumluluk duygularını geliştirdi. Denizli'deki bu kapsamlı tatbikat, afetlere dirençli toplum oluşturma yolunda atılan önemli bir adım olarak kayıtlara geçti.

  • Denizli'de afet tatbikatı: öğrenciler hayat kurtarmayı öğrendi 4

  • Denizli'de afet tatbikatı: öğrenciler hayat kurtarmayı öğrendi 5

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.