Denizli'de bir ilk: Görme engelli sporculara dokunulabilir madalya
-
Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen Lykos Goalball Kupası, Türkiye'de bir ilke imza attı. Görme engelli sporcular için kupa ve madalyaların ilk kez Braille alfabesiyle hazırlandığı organizasyon, final müsabakaları ve ödül töreniyle sona erdi. Turnuva, Denizli Büyükşehir Belediyesi Engelsiz Spor ve Yaşam Merkezi'nde gerçekleştirildi.
-
Müsabakalara 5 şehirden 14 takım katıldı. Turnuvada karşılaşmalar genel, kadınlar, gençler ve genç kadınlar olmak üzere dört kategoride oynandı. Tüm müsabakalar, federasyon talimatları ve uluslararası kurallar çerçevesinde centilmence bir mücadele anlayışıyla tamamlandı.
-
Final müsabakası sonrası konuşan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, turnuva için Denizli'ye gelen tüm sporcuları ve misafirleri ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirtti. Goalball müsabakalarını ilk kez izlediğini söyleyen Başkan Çavuşoğlu, sahadaki mücadelenin kendisini derinden etkilediğini ifade etti. Konuşmasında görme engelli bir annenin oğlu olduğunu da paylaşan Çavuşoğlu, "Bir duyu kapandığında diğer duyuların nasıl güçlendiğini hayatım boyunca gördüm. Sporun ve sanatın herkes için erişilebilir olduğu, engellerin birlikte aşıldığı bir Denizli'yi hep birlikte inşa edeceğiz" dedi.








