Depremzedelerin buruk bayramı: Osmaniye'de mezarlıklar doldu

  • Depremzedelerin buruk bayramı: Osmaniye'de mezarlıklar doldu 0

    Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremlerden etkilenen Osmaniye'de Ramazan Bayramı, bu yıl da hüzünlü bir atmosferde karşılandı. Depremde sevdiklerini kaybeden vatandaşlar, bayram sabahını mezarlıklarda geçirdi.

  • Depremzedelerin buruk bayramı: Osmaniye'de mezarlıklar doldu 1

    Osmaniye'deki Asri Mezarlık, özellikle 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenlerin defnedildiği 6 Şubat Şehitliği, bayramın ilk gününde ziyaretçi akınına uğradı. Ellerinde çiçeklerle mezarlığa gelen vatandaşlar, kaybettikleri yakınlarının kabirleri başında Kur'an-ı Kerim okuyarak dualar etti. Bu anlar, depremin yarattığı derin acının hala ilk günkü gibi taze olduğunu gözler önüne serdi.

  • Depremzedelerin buruk bayramı: Osmaniye'de mezarlıklar doldu 2

    Depremde kız kardeşi ve eniştesini kaybeden Hülya Arslan, yaşadıkları acının zamanla hafiflemediğini belirtti. Arslan, "Acımız çok büyük, hiç değişmiyor. Çok zor, Allah kimseye yaşatmasın. 3 yıl geçti ama acımız devam ediyor, tarifi yok. Unutulmuyor, bitmiyor. Yapacak bir şey yok," diyerek duygularını dile getirdi. Bu ifadeler, depremin bıraktığı kalıcı izleri ve yas sürecinin uzunluğunu vurguluyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.