Dışişleri Bakanı Fidan: Hamas, ateşkes için kararlı adımlar atıyor
-
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hamas’ın ateşkesin kalıcı hale gelmesi için yapıcı adımlar atma iradesine sahip olduğunu ifade etti. Fidan, bu iradenin İsrail tarafında da olması gerektiğini vurguladı.
-
Bakan Fidan, Türkiye’ye gelen Mısır Dışişleri, Göç ve Yurtdışı Mısırılar Bakanı Bedir Abdulati ile bir araya geldi. İkili ve heyetler arası görüşmelerin ardından basın toplantısı düzenleyen Fidan, Türkiye-Mısır Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi (YDSK) çerçevesinde detaylı bir şekilde ilişkilerin ele alındığını belirtti.
-
Fidan, Mısır ile askeri işbirliğinin son dönemde arttığını ve ticaret hacminin bir önceki yıla göre yüzde 10 artarak 9 milyar dolara yaklaştığını kaydetti. Hedeflerinin ticaret hacmini 15 milyar dolara çıkarmak olduğunu ifade eden Fidan, Türkiye ve Mısır’ın ortak projelerle savunma sanayisinde güçlü bir işbirliği kuracağına inandığını söyledi.
-








