Doğuştan görme engelli kardeşler sporda başarıyı yakalayıp üniversiteli oldu
-
Pandemi sürecinde İzmir'den memleketleri Isparta Yalvaç'a taşınan doğuştan görme engelli Fikriye ve Kerem Gezgin kardeşler, beden eğitimi öğretmenlerinin teşvikiyle sporda önemli başarılar elde ederek üniversiteye yerleşti.
-
-
İzmir Bornova'daki Aşık Veysel Görme Engelliler Okulu'nda eğitim gören ve pandemi döneminde Isparta Yalvaç'a yerleşen Fikriye ve Kerem Gezgin kardeşler, Atatürk Anadolu Lisesi'nde beden eğitimi öğretmenleri Yusuf Ali Çelik ile tanıştı.
-
Bu tanışma, kardeşlerin goalball sporuna daha profesyonel bir şekilde yönelmesine vesile oldu.
-
Doğuştan yüzde 93 görme engelli olan 18 yaşındaki Kerem, 9 Eylül Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Rekreasyon bölümünü kazanırken, yüzde 94 görme engelli olan 19 yaşındaki Fikriye ise Afyon Kocatepe Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Rekreasyon bölümünü kazandı.
-
Bugüne dek hiç ayrılmamış olan kardeşler, üniversite eğitimi için ilk kez farklı şehirlerde eğitim görecekler.








