Dünya Çevre Günü'nde maden tepkisi: Doğal alanlarımız yok ediliyor

  • Dünya Çevre Günü'nde maden tepkisi: Doğal alanlarımız yok ediliyor 0

    Bursa’nın İnegöl ilçesinde, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nün ardından, Kurşunlu'da bir araya gelen DOĞADER üyeleri ve bölge sakinleri, maden faaliyetlerinin genişletilmesine karşı seslerini yükseltti.

  • Dünya Çevre Günü'nde maden tepkisi: Doğal alanlarımız yok ediliyor 1

    Çevreciler ve köylüler, yeni maden sahalarının açılması durumunda ormanlık alanların büyük zarar göreceği uyarısında bulundu. Kurşunlu’da gerçekleşen basın açıklamasında, genişletilmesi planlanan madencilik faaliyetlerinin çevre, tarım ve yaşam alanları üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekildi. Köylüler, ağır tonajlı araçların köy yaşamını olumsuz etkilediğini ve tarım arazilerinde üretim yapmanın zorlaştığını dile getirdi.

  • Dünya Çevre Günü'nde maden tepkisi: Doğal alanlarımız yok ediliyor 2

    DOĞADER Başkanı Murat Demir, yaptığı açıklamada çevre politikalarını eleştirerek, doğal alanların her geçen gün daha fazla baskı altına alındığını belirtti. Demir, “Hemen arkamızda gördüğünüz yaklaşık 100 dönümlük ormanlık alanı yok edecekler.” diyerek maden projelerinin getirdiği tehditleri sıraladı. Ayrıca, bölgede 96 hektarlık alanda başvurular olduğunu ve madencilik yasasının sürekli olarak değiştiğini sözlerine ekledi. Demir, ÇED sürecine de dikkat çekerek, mevcut durumda 10,98 hektarlık alanda madencilik faaliyetlerinin sürdüğünü, buna ek olarak 12,74 hektarlık yeni bir alanın daha madencilik çalışmalarına açılmasının talep edildiğini ifade etti. Bu durumun, doğal yaşamı geri dönülmesi zor bir süreçle karşı karşıya bırakacağını vurguladı. Ayrıca, madencilik faaliyetlerinin bölgedeki su kaynakları ve tarım alanları üzerindeki etkileri konusunda endişelerin dile getirildiği belirtildi. Bölge sakinleri, ekonomik kazançların yanı sıra çevresel, sosyal ve kültürel etkilerin de göz önünde bulundurulmasını talep ederek, süreçlerin şeffaf bir şekilde yürütülmesi gerektiğini ifade etti.

  • Dünya Çevre Günü'nde maden tepkisi: Doğal alanlarımız yok ediliyor 3

  • Dünya Çevre Günü'nde maden tepkisi: Doğal alanlarımız yok ediliyor 4

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.