Düzce'de nefes kesen deprem tatbikatı: 9 ilden 569 kişilik dev ekip göreve hazır

  • Düzce'de nefes kesen deprem tatbikatı: 9 ilden 569 kişilik dev ekip göreve hazır 0

    Düzce, olası bir felakete karşı hazırlıklarını en üst düzeyde tutmak adına kritik bir tatbikata ev sahipliği yaptı. AFAD Başkanlığı'nın titiz koordinasyonuyla düzenlenen bu bölgesel deprem tatbikatına, çevre illerden de destek geldi. Gölyaka merkezli, Richter ölçeğinde 7.2 büyüklüğündeki yıkıcı bir deprem senaryosu üzerine kurulu bu tatbikatta, tam 9 ilin kurtarma ekipleri seferber oldu.

  • Düzce'de nefes kesen deprem tatbikatı: 9 ilden 569 kişilik dev ekip göreve hazır 1

    Tatbikatın ana hattını oluşturan senaryo gereği, afet alarmı çaldığı anda Düzce'nin yanı sıra Bursa, Kocaeli, Eskişehir, Zonguldak, Yalova, Karabük, Bilecik ve Bartın'dan toplam 569 fedakar personel ve 69 modern araç, belirlenen 4 farklı enkaz bölgesine hızla intikal etti. Kamu kurumları, özel kuruluşlar ve gönüllü sivil toplum örgütlerinin ortak gücüyle, enkaz altındaki hayatları kurtarma mücadelesi gerçeğe yakın bir ortamda canlandırıldı.

  • Düzce'de nefes kesen deprem tatbikatı: 9 ilden 569 kişilik dev ekip göreve hazır 2

    Ekipler, adeta zamanla yarışarak, senaryo gereği yıkıntıların arasında mahsur kalmış yaralıları bulup, enkazdan güvenli bir şekilde çıkarma görevini başarıyla yerine getirdi. Bu tatbikat, sadece arama kurtarma becerilerini değil, aynı zamanda afet anındaki koordinasyonun ne kadar güçlü olduğunu ve tepki verme hızının ne denli kritik olduğunu ortaya koydu. Gün boyu sürmesi beklenen tatbikatın, gelecekte yaşanabilecek benzer afetlere karşı hazırlıklı olmanın önemini bir kez daha gözler önüne serdiği belirtildi.

  • Düzce'de nefes kesen deprem tatbikatı: 9 ilden 569 kişilik dev ekip göreve hazır 3

  • Düzce'de nefes kesen deprem tatbikatı: 9 ilden 569 kişilik dev ekip göreve hazır 4

  • Düzce'de nefes kesen deprem tatbikatı: 9 ilden 569 kişilik dev ekip göreve hazır 5

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.