Edebi karakterler Karayazı Anadolu Lisesi'nde hayat buldu: Bir okuma kültürü manifestosu

  • Edebi karakterler Karayazı Anadolu Lisesi'nde hayat buldu: Bir okuma kültürü manifestosu 0

    Erzurum'un Karayazı Anadolu Lisesi'nde, öğrencilerin okuma kültürünü zenginleştirmek ve edebiyatın büyülü dünyasını keşfetmelerini sağlamak amacıyla sıra dışı bir etkinlik düzenlendi. Öğrenciler, Türk ve dünya edebiyatının seçkin eserlerinin karakterlerine bürünerek, adeta bir edebi şölen sundular. Bu etkinlik, salt bir tanıtım olmanın ötesinde, genç zihinlerde edebiyata karşı derin bir bağ kurma ve okuma alışkanlığını pekiştirme amacı taşıyor.

  • Edebi karakterler Karayazı Anadolu Lisesi'nde hayat buldu: Bir okuma kültürü manifestosu 1

    Programda, Reşat Nuri Güntekin'in ölümsüz eseri 'Çalıkuşu'ndan Feride, Antoine de Saint-Exupéry'nin evrenselleşen 'Küçük Prens'i, J.M. Barrie'nin uçan çocuğu Peter Pan ve J.K. Rowling'in büyülü dünyasından Harry Potter gibi karakterler, öğrenciler tarafından başarıyla canlandırıldı. Sabahattin Ali'nin 'Kuyucaklı Yusuf'u ve Alexandre Dumas'nın 'Üç Silahşörler'i de bu edebi geçitte yerini aldı. Bu performanslar, genç nesillerin klasiklere olan ilgisini artırırken, eserlerin derinliklerini ve karakterlerin psikolojisini daha anlaşılır kıldı.

  • Edebi karakterler Karayazı Anadolu Lisesi'nde hayat buldu: Bir okuma kültürü manifestosu 2

    Etkinlik, dünya edebiyatının dev eserlerini de sahneledi. Victor Hugo'nun 'Notre Dame'ın Kamburu' ve 'Sefiller'i, Dostoyevski'nin 'Suç ve Ceza'sı, Tolstoy'un 'Anna Karenina'sı ve Gustave Flaubert'in 'Madam Bovary'si, öğrencilerin yorumlarıyla izleyicilere aktarıldı. Türk edebiyatının mihenk taşlarından Kemal Tahir'in 'Yorgun Savaşçı'sı, Halide Edip Adıvar'ın 'Ateşten Gömlek' ve 'Handan'ı ile Mustafa Kutlu'nun 'Uzun Hikâye'si de bu edebi yolculuğun önemli durakları arasındaydı. Bu sunumlar, öğrencilerin hem yazarların vizyonunu hem de eserlerin toplumsal ve insani mesajlarını kavramalarına olanak tanıdı. William Shakespeare'in ölümsüz aşkı 'Romeo ve Juliet' ile trajedisi 'Macbeth', Charlotte Brontë'nin 'Jane Eyre'ı, Tracy Chevalier'in 'İnci Küpeli Kız'ı, John Steinbeck'in 'Fareler ve İnsanlar'ı ve Ahmet Mithat Efendi'nin 'Felatun Bey ile Rakım Efendi'si de öğrenciler tarafından başarıyla tanıtıldı. Bu kapsamlı etkinlik, öğrencilerin edebi birikimini artırırken, katılımcılardan da tam not aldı.

  • Edebi karakterler Karayazı Anadolu Lisesi'nde hayat buldu: Bir okuma kültürü manifestosu 3

  • Edebi karakterler Karayazı Anadolu Lisesi'nde hayat buldu: Bir okuma kültürü manifestosu 4

  • Edebi karakterler Karayazı Anadolu Lisesi'nde hayat buldu: Bir okuma kültürü manifestosu 5

  • Edebi karakterler Karayazı Anadolu Lisesi'nde hayat buldu: Bir okuma kültürü manifestosu 6

  • Edebi karakterler Karayazı Anadolu Lisesi'nde hayat buldu: Bir okuma kültürü manifestosu 7

  • Edebi karakterler Karayazı Anadolu Lisesi'nde hayat buldu: Bir okuma kültürü manifestosu 8

  • Edebi karakterler Karayazı Anadolu Lisesi'nde hayat buldu: Bir okuma kültürü manifestosu 9

  • Edebi karakterler Karayazı Anadolu Lisesi'nde hayat buldu: Bir okuma kültürü manifestosu 10

  • Edebi karakterler Karayazı Anadolu Lisesi'nde hayat buldu: Bir okuma kültürü manifestosu 11

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.