Edebiyatın kalbinden bir 'onur' yankısı: Necip Tosun ödüllendirildi
-
Esenler Belediyesi'nin ev sahipliği yaptığı 6. Esenler Öykü Günleri, edebiyat dünyasına anlamlı bir ödülle taçlandı. Yazar Necip Tosun, 'Onur Ödülü'ne layık görülürken, törenin ardından Aykut Kuşkaya verdiği konserle geceye renk kattı.
-
Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen programa Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ve çok sayıda edebiyatsever katıldı. Video gösterimleri ve protokol konuşmalarının ardından sahneye çıkan Başkan Göksu, yazar Necip Tosun'a onur ödülünü ve bir tablo hediye etti. Ödülün yanı sıra, Tosun'un ilk öyküsünün yayınlanmasının 43. yılı anısına, yazarın memleketi Kırıkkale'de 43 fidan dikildi. Bu jest, edebiyatın köklerine verilen önemin bir göstergesi olarak öne çıktı.
-
Törende konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, hikayelerin insanın hayatındaki anlamı ve değerini vurguladı. Göksu, "Hikayeniz varsa hayatınızı anlamlı bulursunuz. Her gittiğiniz yerde başta memleket hikayenizi anlatmaya başlarsınız. Çünkü memleket hikayesi insanın ait olduğu yeri gösterir." diyerek, öykü günlerinin amacının bireylerin kendi hikayelerini bulmalarına ve ifade etmelerine olanak sağlamak olduğunu belirtti. 6 Şubat depremlerinin ardından yaşadığı tecrübeleri aktaran Göksu, enkaz altında yitirilen canların da yeni ve acı bir hikaye olduğunu ve insanı en çok anlamlandıranın sözlerden ziyade hikayeler olduğunu ifade etti. Yazar Necip Tosun ise, 'Memleket Öyküleri' temasıyla gerçekleşen bu özel günde onur konuğu olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Tosun, ödülün yalnızca kendisine değil, kendisinden ilham aldığı Rasim Özdenören, Mustafa Kutlu ve Cahit Zarifoğlu gibi büyük edebiyatçılara da adandığını belirterek, bu tür etkinliklerin edebiyatın yeniden gündeme gelmesi ve edebiyatçıların okuyucularla buluşması açısından büyük önem taşıdığını vurguladı. Tosun, bu tür buluşmaların yaygınlaşmasını diledi.
-
-
-








