Edirne'de fetih coşkusu: Selimiye Meydanı’nda mehteran konseri yapıldı

  • Edirne'de fetih coşkusu: Selimiye Meydanı’nda mehteran konseri yapıldı 0

    Jandarma Genel Komutanlığı Mehteran Birliği, İstanbul’un fethinin 573’üncü yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde Edirne’de muhteşem bir konser gerçekleştirdi.

  • Edirne'de fetih coşkusu: Selimiye Meydanı’nda mehteran konseri yapıldı 1

    İstanbul’un fethinin 573’üncü yıl dönümü dolayısıyla Edirne’de düzenlenen kutlamalar, mehteran konseriyle büyük bir coşkuyla başladı. Edirne Valiliği tarafından bu yıl ikinci kez düzenlenen "İstanbul’un Fethi Edirne’den Başlar" temalı program kapsamında, Jandarma Genel Komutanlığı Mehteran Birliği, Selimiye Meydanı’nda vatandaşlarla buluştu. Mimar Sinan’ın ustalık eseri Selimiye Camii’nin gölgesinde gerçekleşen bu özel konser, katılımcılardan yoğun ilgi gördü.

  • Edirne'de fetih coşkusu: Selimiye Meydanı’nda mehteran konseri yapıldı 2

    Mehter marşlarına eşlik eden vatandaşlar, o anları cep telefonlarıyla kaydetti. Programı takip eden Edirne Valisi Yunus Sezer, İstanbul’un fethine giden yürüyüşün Edirne’den başladığını vurgulayarak, "573 yıl önce Fatih Sultan Mehmet Han ve Akşemsettin Hazretlerinin dualarıyla fetih ordusu Edirne’den İstanbul’a hareket etti. Bugün o kutlu yürüyüşü yeniden hatırlamak için buradayız" dedi. Vali Sezer, kutlamaların ikinci gününde fetih yürüyüşü, mehteran gösterileri ve dron şovlarının gerçekleştirileceğini de belirterek, vatandaşları etkinliklere davet etti.

  • Edirne'de fetih coşkusu: Selimiye Meydanı’nda mehteran konseri yapıldı 3

  • Edirne'de fetih coşkusu: Selimiye Meydanı’nda mehteran konseri yapıldı 4

  • Edirne'de fetih coşkusu: Selimiye Meydanı’nda mehteran konseri yapıldı 5

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.