Efeler'de öğrenci meclisi açıldı: 'Şikayet eden değil, inşa eden olun' çağrısı

  • Efeler'de öğrenci meclisi açıldı: 'Şikayet eden değil, inşa eden olun' çağrısı 0

    Efeler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, öğrencilerin demokratik katılımını artırmak ve okul kültürünü güçlendirmek amacıyla İlçe Öğrenci Meclisi Açılış Programı'nı düzenledi. İlkokul, ortaokul ve lise kademelerinden seçilen öğrenci temsilcilerinin katıldığı programda, demokrasi, liderlik, aile ve okul iklimi gibi başlıklar ele alındı. Efeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Hakan Özcan, açılış konuşmasında bu buluşmanın yalnızca bir meclis açılışı olmadığını, öğrenciler için yeni bir yolculuğun başladığını belirtti.

  • Efeler'de öğrenci meclisi açıldı: 'Şikayet eden değil, inşa eden olun' çağrısı 1

    Adnan Menderes Üniversitesi iş birliğiyle gerçekleştirilen programda, alanında uzman akademisyenler öğrencilere hitap etti. Prof. Dr. Erkan Kıral, 'Mükemmel Liderlik' sunumunda liderliğin emir vermek değil, 'biz' bilinciyle hareket etmek olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Bilgen Kıral ise demokrasiyi yalnızca sandıkla sınırlı görmeyip, birlikte yaşama kültürü çerçevesinde ele aldı. ADÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yalçın Özdemir de okulun yalnızca akademik bir alan değil, öğrencilerin kendini güvende hissettiği bir aile ortamı olması gerektiğine dikkat çekti.

  • Efeler'de öğrenci meclisi açıldı: 'Şikayet eden değil, inşa eden olun' çağrısı 2

    Programın finalinde konuşan Aytaç Onur Demirtaş, 'Dönüşen Öğrenci Sesi' başlıklı sunumunda öğrencilerin yalnızca sorun dile getiren bireyler değil, çözüm üreten aktörler olması gerektiğini vurguladı. 'Yankıdan orkestraya' metaforuyla seslenen Demirtaş, öğrencilere okul yönetimlerinde aktif rol almaları çağrısında bulundu. Coşkuyla tamamlanan program, öğrenci temsilcilerinin okullarında aktif rol üstleneceklerine dair verdikleri sözlerle sona erdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.