El emeği ahşap eserlerle evini sanat galerisine dönüştürdü
-
Kırşehir'in Çiçekdağı ilçesinde yaşayan Ahmet Ay, kendisini 'ahşabın hizmetkarı' olarak tanımlıyor. Yıllardır el emeğiyle ürettiği ahşap eserlerle bölgenin kültürel değerlerini yaşatmaya devam ediyor.
-
Ahmet Ay, 1972 yılında ortaokuldan sonra İstanbul'da bir mobilya ustasının yanında çıraklık yaparak mesleğe adım attı. Yıllar sonra memleketi Çiçekdağı'na dönen Ay, Fevzi Çakmak Mahallesi'ndeki evinin bahçesinde küçük bir atölye kurarak burada üretim yapmaya başladı. Osmanlı sandıkları, işlemeli bastonlar, doğal ahşap süs eşyaları ve daha birçok ürünü el işçiliğiyle hazırlayan Ay, yöresel motifleri ahşap ürünlerine işleyerek unutulmaya yüz tutmuş kültürel mirası yeniden canlandırmayı amaçlıyor.
-
Ahşap işçiliğinin sabır ve emek gerektirdiğini vurgulayan Ay, her bir eserinde Anadolu’nun kültürel izlerini yaşatmaya çalıştığını belirtiyor. Geleneksel el sanatlarına olan ilginin azalmasına rağmen üretmeye devam eden Ay, gençlerin bu kültüre sahip çıkmasını istiyor.
-








