Elazığ'ın gururu Sefa Fırat: 'Başarımı 4 yıl süren çalışmalarıma borçluyum
-
Elazığ İhsan Tangülü Ortaokulu öğrencisi Sefa Fırat, 13 Haziran’da gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavında tüm soruları doğru yanıtlayarak Türkiye birincisi oldu.
-
Sefa Fırat, bu başarıya ulaşmak için dört yıl boyunca azimle çalıştığını vurgulayarak, “Bu sonucu öğrendiğimde çok mutlu oldum. Sene başında böyle bir inancım yoktu ama sene sonuna doğru girdim sınavlarda kendimi denemem sonucunda bu inanç arttı” dedi. Fırat, aynı zamanda, “Ülkeme katkıda bulunmak için mühendis olmak istiyorum” şeklinde de hedeflerinden bahsetti.
-
İhsan Tangülü Ortaokulu Müdürü Alpay Güler, Sefa'nın başarısının sadece kendi çabasıyla değil, aynı zamanda ailesinin ve öğretmenlerinin desteğiyle mümkün olduğunu belirtti. Güler, “Öğrencimiz Sefa, ilimizde 500 tam puan alarak Türkiye birincisi oldu. Akademik başarı kadar ahlakı ve davranışlarıyla da örnek bir öğrenci olması bizleri gururlandırıyor,” dedi. Öğrencilerin başarısını artırmak için okul olarak tüm çabayı göstereceklerini de sözlerine ekledi.








