Enerji, yaşamın her anında fotoğraf karelerinde can buldu

  • Enerji, yaşamın her anında fotoğraf karelerinde can buldu 0

    Samsun Müzesi'nde açılan 'Yaşamın Enerjisi Ulusal Fotoğraf Yarışması' sergisi, Türkiye'nin dört bir yanından gelen binlerce fotoğraf arasından seçilen 40 eserle enerjinin hayatla olan derin bağını gözler önüne serdi. Sergi, 29 Ocak-5 Şubat tarihleri arasında ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.

  • Enerji, yaşamın her anında fotoğraf karelerinde can buldu 1

    Yarışma, enerjiyi sadece teknik bir konu olarak değil, üretimden spora, emekten doğaya kadar yaşamın her alanında hissedilen bir değer olarak ele aldı. Farklı şehirlerden gelen fotoğraflar, enerjinin insan hayatına dokunduğu anları özgün bakış açılarıyla yansıttı. Bu kareler, gündelik hayatta enerjinin çok katmanlı yansımalarını ortaya koydu.

  • Enerji, yaşamın her anında fotoğraf karelerinde can buldu 2

    Sergideki eserler, hareketin ve neşenin ön planda olduğu eğlenceli anların yanı sıra, duygu yoğunluğu yüksek ve derin anlam taşıyan kareleri de içeriyor. Çalışma hayatı, aile ilişkileri, çocukluk anları ve sosyal yaşamdan kesitler; bazen canlı ve dinamik, bazen sakin ve içe dönük bir anlatımla sunuldu. Bu karşıtlık, enerjinin sadece hareketten değil, yaşamın tüm yönlerinden beslendiğini gösterdi.

  • Enerji, yaşamın her anında fotoğraf karelerinde can buldu 3

    Sergi açılışında düzenlenen ödül töreninde, birincilik ödülünü Orhan Tanhan, ikinciliği Serap Ünal ve mansiyon ödülünü Saim Çakar aldı. YEDAŞ Bölge Koordinatörü Emin Uğur Asan, yarışmanın enerjinin yaşamla bağını sanatla anlatmayı hedeflediğini belirtti. Samsun'daki sergi sonrasında, eserlerin Ordu, Sinop, Amasya ve Çorum'da da sergilenmesi planlanıyor, böylece tema daha geniş kitlelere ulaşacak.

  • Enerji, yaşamın her anında fotoğraf karelerinde can buldu 4

  • Enerji, yaşamın her anında fotoğraf karelerinde can buldu 5

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.