Engelli vatandaşın aracı, borcu nedeniyle haczedildi

  • Engelli vatandaşın aracı, borcu nedeniyle haczedildi 0

    Ankara'da 'cam kemik' hastası olan bir engelli vatandaş, bankaya olan borcu nedeniyle özel tertibatlı aracına el konulması sonucu mağduriyet yaşadığını ifade etti.

  • Engelli vatandaşın aracı, borcu nedeniyle haczedildi 1

    Çubuk ilçesinde yaşayan doğuştan bedensel engelli Bünyamin Çevik, kendisine özel olarak yurt dışından hibe ile getirilen ve özel donanımla donatılan engelli aracının icra borcu nedeniyle haczedildiğini belirtti. 25 Kasım günü akşam saatlerinde Çubuk Yenice Kavşağı'nda yapılan trafik kontrolü sırasında aracının bankaya olan kredi borcu nedeniyle yakalama kararı olduğunu öğrendiğini aktaran Çevik, aracının yediemin otoparkına çekildiğini söyledi.

  • Engelli vatandaşın aracı, borcu nedeniyle haczedildi 2

    Çevik, aracın bankaya borç ödenmeden teslim edilmeyeceğinin kendisine bildirildiğini ifade ederek, bu durumun hem sağlık hem de günlük yaşamını ciddi şekilde zorlaştırdığını vurguladı. Manuel tekerlekli sandalye kullanmak zorunda kaldığını ve cam kemik hastası olduğu için bunun kendisini yorduğunu belirtti. Ayrıca, yetkililerden yardım beklediğini ve borcun bankayla makul bir şekilde yapılandırılması ya da aracının yeniden kullanımına izin verilmesi için destek talep ettiğini dile getirdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.